Ahol még a Fidesz is leáll vitázni

Hét polgármesterjelölt ülhet egy asztalhoz – persze nem Budapesten.

Kovács Ferenc, a Fidesz-KDNP jelöltje, a város jelenlegi vezetőjének kezdeményezésére televíziós vitán vesznek részt a vasárnapi önkormányzati választás előtt Nyíregyháza polgármesterjelöltjei - közölte Tarczy Gyula főszerkesztő szerdán az MTI-vel. A Nyíregyházi TV csütörtökön 17.30 órától közvetíti a vitaműsort, amelyet pénteken reggel 6.30 órától megismételnek.

Kovács Ferenc még szeptember elején hívta ki vitára ellenfeleit, hogy - mint fogalmazott - "az értékek és a programok mentén versenyezve igyekezzenek elnyerni a szavazók bizalmát".

A szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen Kovács Ferenc mellett - aki 2010-től irányítja a nagyváros önkormányzatát - heten indulnak a polgármesteri tisztségért a vasárnapi választáson. Az ellenzéki összefogás, a Változás Nyíregyházáért Szövetség, az MSZP, a Demokratikus Koalíció, az Együtt-PM Szövetség, a Függetlenek Nyíregyházi Egyesülete, valamint az Összefogás Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Felemelkedéséért Szövetség jelöltje Nagy László. Marsó Tamásné a Magyar Liberális Párt, Vass Zoltán Géza a Jobbik, Kiss Sándor a Nyugodt Hétköznapokért Egyesület, Szepessy Zsolt László az Összefogás Párt jelöltje. Rajtuk kívül két független jelölt indul még a nyíregyházi polgármesteri tisztségért: Máthé Csaba és Bakosi Benjámin.

Hasonló vitára egyébként Budapesten esély sincs. A Republikon Intézet ugyan szeptember végén tett egy kísérletet a főpolgármester-jelöltek összeeresztésére, de ebből végül "cicaharc" lett.

Bodnár Zoltán, Magyar György, Bokros Lajos és Csárdi Antal a Republikon Intézet szeptember végi konferenciáján
Bodnár Zoltán, Magyar György, Bokros Lajos és Csárdi Antal a Republikon Intézet szeptember végi konferenciáján
Reviczky Zsolt / Népszabadság

A vitán ugyanis csak négyen vettek részt: Bodnár Zoltán (Liberálisok), Bokros Lajos (Modern Magyarország Mozgalom), Csárdi Antal (LMP) és Magyar György (független), aki azóta visszalépett. Tarlós István főpolgármester nem tartotta fontosnak, hogy leüljön kihívóival, nélküle Falus Ferenc baloldali jelölt sem látta értelmét a vitának (ő azóta szintén visszalépett), a jobbikos Staudt Gábort pedig meg sem hívták. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.