A Pigalle-rejtély

Tizenöt évvel azután, hogy titokzatos körülmények között meghalt a budapesti éjszaka legfelkapottabb nightclubja, a Pigalle tulajdonosa, gyilkosság gyanúja miatt több tanút is kihallgatott a rendőrség.

A Bors írt arról, hogy több, a kilencvenes évek éjszakájában ismert embert hallgattak ki az utóbbi napokban. Mindenkit a Pigalle volt tulajdonosa, N. István halálával kapcsolatban faggattak. A kérdésekből egyértelmű volt, hogy arra gyanakodnak: a kokainfüggő embert rossz minőségű kábítószerrel vagy valamilyen más méreggel megölték – mondta el egy magát felfedni nem akaró megbízható forrás.

N. István és a Pigalle neve is jól ismert volt a kilencvenes évek éjszakájában. A férfi, aki valaha birkózó volt, résztulajdonosként három nightclubban volt érdekelt. Ezek közül a Pigalle volt a legismertebb. A Kis József utcai bár először akkor került az újságok címlapjára, amikor máig ismeretlen tettesek kézigránátot dobtak a szórakozóhelyre. Hasonlóan sokat cikkeztek arról, amikor a lokál másik tulajdonosa, fő befektetője, T. Pál ellen merényletet követtek el. Kilenc lövést adtak le rá a nyílt utcán. A férfi csodával határos módon túlélte a támadást, de ezután kivonult az éjszakából, ma már nagykereskedőként dolgozik. A Pigalle – amely önkormányzati tulajdonban van – évekkel ezelőtt bezárt, úgy tűnik, nincs rá érdeklődő.

– Amikor N. István több mint tíz éve meghalt, azonnal felmerült bennünk, hogy megölhették – nyilatkozta a Borsnak Kovács Lajos volt gyilkossági főzsaru. – Ő egy a szervezett bűnözői köröket ismerő személy volt, aki sokat tudhatott. A rendkívüli halálesetek osztálya foglalkozott az üggyel. Felboncolták, de semmi olyan nyomot nem találtak, ami igazolta volna a feltételezést. Azt mondták, hogy drogtúladagolásban halt meg, nincs gyanús körülmény. Az egyébként, aki a vizsgálatot vezette, ma már nem él.

Kovács Lajos azt is hozzátette, ha exhumálnák a holttestet, ennyi idő elteltével is kiderülhetne, hogy mérgezés történt-e. Ugyanakkor a kórboncnoknak ilyen halálesetnél az az első dolga, hogy ezt megvizsgálja.

Aranykéz utcai szál

Az Aranykéz utcai robbantásban 1998-ban meggyilkolt Boros Tamás egy évvel a merénylet előtt, ügyészek jelenlétében tett vallomást. Ebben beszélt N. Istvánról és a Pigalle nightclubról, amelyre szerinte többen – így Portik Tamás is – szemet vetettek az éjszakában. Boros azt is állította, hogy N. Istvánnak többmilliós tartozásai voltak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.