A lúggal támadó orvos EU-s támogatást is nyert

Vissza nem térítendő európai uniós támogatást is elnyert az Országos Egészségpénztár közlése szerint B. Krisztián, aki jelenleg a VI. kerületben dolgozik gyermekorvosként.

A Budai Irgalmasrendi Kórház egykori főigazgatóját ma elsőfokon négy év börtönre ítélték. Az orvost életveszélyt okozó testi sértéssel vádolták: azzal, hogy 2013 márciusában egykori szeretőjét injekcióval kábította el, majd leöntötte a nemi szervét lúggal. Bár a terézvárosi önkormányzat – közleménye szerint – megdöbbenéssel értesült arról, hogy a kerületben praktizáló orvos azonos a megvádolt B. Krisztiánnal, akad az ügyben furcsaság. Az egyik, hogy a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat vezetője, Mayer Ákos és B. Krisztián gimnáziumi osztálytársak voltak, vagyis ismerték egymást.

A másik, hogy a több száz gyermeket magába foglaló körzet praxisjogát 2015 őszén megvásárló orvossal olyan szerződést kötöttek, amely alapján a gyermekorvosi ellátásra évi 8 millió 196 ezer forintot fizetnek ki B. Krisztiánnak (ennek a felét már teljesítették is), mellette pedig a dokumentumok tanúsága szerint iskolaegészségügyi feladatok ellátásáért további 3 millió 327 ezer forintot kap. Az önkormányzat ezeket az adatokat közzé is tette az egészségügyi szolgálat honlapján.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.