A DK is rábólintott Falusra

A Demokratikus Koalíció elnöksége kedden megvitatta az MSZP, az Együtt-PM és a DK közötti egyezséget, és jóváhagyta az együttműködést az október 12-ei budapesti önkormányzati választásra - közölte a párt sajtóirodája az MTI-vel. Az ellenzéki párt támogatja Falus Ferenc volt tiszti főorvos főpolgármester-jelöltségét is. A közleményben úgy fogalmaztak: álláspontjuk szerint tisztességes, korrekt, és minden fél számára méltányos megállapodás született.

Falus Ferencet az egészségügy kiváló szakértőjeként jellemzik, aki államigazgatási tapasztalatokkal is rendelkezik. Becsületes demokrata, hiteles személy, akinek esélye van leváltani Tarlós Istvánt, a Fidesz jelöltjét - tették hozzá.

A DK elnöksége elfogadta a kerületekre vonatkozó megegyezést is, és abban bízik, hogy a 2010-es eredménynél, a három kerületi győzelemnél jelentősen több polgármesteri és közgyűlési helyet szerez majd meg az ellenzék - írták.

Továbbra is fenntartják véleményüket, hogy a fővárosi önkormányzati választójogi törvény egyoldalú és inkorrekt módosítása miatt nem lesz szabad és tisztességes a választás, ezért a DK nemzetközi szervezetekhez is fordult - olvasható a közleményben. "Az egységes indulás lehetősége azonban esélyt kínál arra, hogy Budapest a torzított szabályok ellenére is újra a szabadság, a demokrácia és a társadalmi szolidaritás városa legyen" - hangsúlyozták.

Ahogy arról korábban írtunk, a Párbeszéd Magyarország elnöksége is támogatásáról biztosította a budapesti választási együttműködésről szóló csomagot. A Népszabadság elsőként számolt be arról, hogy Falus Ferenc korábbi országos tiszti főorvos lehet a baloldali ellenzék közös főpolgármester-jelöltje.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.