pupublogja

pupublogja

Troll 007 jelentkezem

Vége van a NATO csúcsnak.
Varsóban, a nemzeti stadionban egyeztettek a NATO-tagállamok vezetői. A résztvevők arról állapodtak meg, hogy a transzatlanti szövetség katonai erőket telepít a balti országokba és Lengyelországba, emellett megerősíti a légi és tengeri jelenlétét is a térségben.
Természetesen mindezt a biztonságra törekvés jegyében, az oroszok ingerlése nélkül.
Az oroszok meg nyugdíjazták a Balti Flotta vezetését, elégtelen harckészültség okán.
De a NATO-csúcson megvitatták a kibertér problémáit is és megállapították, hogy rengeteg támadás éri a szövetséget és annak vezető erejét, a Nagy Egyesült Államokat, mindenféle Putyin által aktivizált trollok helytelenítik az amerikai külpolitikát, ami tűrhetetlen.
Ezzel többé-kevésbé egy időben értesülhetett a világ arról, amit az elmebetegek kivételével már mindenki tudott, hogy az iraki háborút egy hazugság indokolta, nevezetesen, hogy Szaddam Husszein veszélyt jelent az emberiségre, többek között azért, mert tömegpusztító fegyvereket birtokol.
Ezért aztán sikerült lerohanni Irakot és Bush felakasztotta egy szuverén állam elnökét, merthogy a kötelet helyette egy iraki állampolgár csomózta az iraki elnök nyakára, az csak formai probléma...

Így aztán a NATO csúcs amerikai információkra alapozott döntései döntései kétségkívül messzemenőleg indokolják a katonai jelenlét növelését, beleértve a hozzánk telepítendő katonai vezetési pont létesítését is, melynek egy kétségtelen eredménye azonnal mutatkozni fog: célponttá válunk az orosz rakéták számára.
Mit mondjak, a hír megnyugtató, még szerencse, hogy nem akarjuk magunk ellen hangolni az oroszokat, mi lenne, ha ez is a céljaink között lenne?
És hát a nemzetközi szerződéseket betartjuk, nem telepítünk  állandó támaszpontokat az orosz határok mellé, csak ideiglenesen állomásoznak NATO csapatok Lengyelországban, a Balti államokban, hétfőn hollandok, kedden angolok, szerdán amerikaiak és így tovább, csak a technika meg a fegyverzet marad, mert mi nem szarunk a kútba, csak a kávájára.

Az pedig, hogy Amerika okozta volna az európai politikai problémákat kizárt, hiszen csak Ukrajna NATO-tagságát kezdte előkészíteni, a fekete-tengeri orosz flottabázis-szerződésének felmondására inspirálta az ukrán nacionalistákat, hogy a mostani döntésekről nem is essen szó.
Arról se, hogy mit keres ebben a térségben Amerika, mit keres a közel-keleti térségben, arról sem, milyen felhatalmazás alapján buherálta az arab tavasz névre hallgató puccssorozatot, és így tovább.
Ahonnan a menekültek jönnek, mindenütt ott vitézkedett Amerika.
A gond csak az, hogy azok a vélemények, melyek nem próbálják ájult lelkesedéssel üdvözölni az amerikai elefánt porcelánbolti mutatványát, mind-mind Putyin bérenceinek véleményét tükrözik, a valósághoz annyi közük van, mint libának a libacombhoz.

Orbán elégedett, szerinte a NATO-t menekültügyben magunk mellé állítottuk, már csak azzal kellene tisztában lennie, hogy kik is vagyunk mi a világpolitikai sakktáblán, mert a térképre, ahol Orbán Magyarországot vélte felfedezni, többen egy legyet láttak legutóbb, de már elszállt, csak hűlő nyoma maradt.
Természetesen folytatni kívánjuk a párbeszédet az oroszokkal, már szinte hallom is:
- fuck your mother!
- job tvoje maty!
Obama megpróbál elnökségétől az erős ember képzetét keltve búcsúzni, Putyin meg röhög rajta, és igaza is van.
Az oroszoknak a térségben több harckocsi-hadosztályuk van, mint ahány katonát a balti államokba meg Lengyelországba mertek telepíteni az amerikaiak, nehogy Putyin valós fenyegetésként élje meg az akciót.
Mi viszont igen szar helyzetben vagyunk, hiszen a szövetségesi hűség kötelez, a gazdasági érdek is ideköt, az csak a baj, hogy a szövetségeseinket felettébb jó érzékkel szoktuk kiválasztani.
Számunkra most - gyakorlatilag - nincs választási lehetőség.
Körbe-körbe foroghatunk.
A pávatáncos lábát odaszögelte a világpolitika parketthoz...

:O)))

2016.07.11 11:29

Ajánlott cikkek

Blogger


PuPu

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.