pupublogja

pupublogja

TÚL A JÓZAN ÉSZEN

Valószínűleg főnöke és cimborája kissé unortodox és a zsidóságot méltató egyes kijelentései és túlzottnak talált tánclépései viselhették meg a Házelnök úr idegeit, mással ugyanis nemigen lehet magyarázni, hogy megtiltotta Szanyi Tibor képviselőnek interpellációja elmondását.

Ezzel sikerült ismét egyet lépnie a pöcegödör felé, melyben majd - vélhetőleg az egész fideszes bagázzsal együtt – politikai sírba szállnak, ha egyszer, valamiféle csoda folytán ismét lesz nálunk állam és lesz demokrácia.

A kissé kolerikus házelnök ma rendet vágott a pofátlan ellenzéki képviselők között, fenyegetőzött és bírságolt, mert Karácsony Gergely és Szilágyi Péter - mindketten független országgyűlési képviselők - néhány napja a trafikmutyi ellen tiltakozott a plenáris ülés keretében egy táblával, melyen a felirat az volt: „Loptok, csaltok, hazudtok!”

Nincs idegesítőbb az igazságnál.

Valamilyen, számomra ismeretlen oknál fogva a frusztrált Kövér saját bandájára ismert és megsértődött, ezért Karácsony képviselő ötvenezer forintot, míg Szilágyi képviselő a maximálisan kiszabható összeget, 185 ezer forintot fizet, merthogy a házelnök szerint utóbbit a Ház egyik jegyzőjeként nagyobb felelősség terheli a Parlament rendjét "súlyosan sértő magatartás" kapcsán, mint egy mezítlábas képviselőt.

Hogy ez mekkora baromság, ahhoz nem kell jogásznak lenni, hiszen ép ésszel azonnal felismerhető, hogy a független képviselő – mellesleg a Párbeszéd Magyarországért elnevezésű, a kormányzó párt irányítása alól kiszabadult szervezet tagja – nem jegyzői minőségében cipelte az amúgy mutatós táblát.

Na, de a Fidesz korifeusaival kapcsolatban ép észről beszélni éppen annyira életszerű, mint libán számonkérni egy oroszlánvadászat sikerét - semmi realitása nincs.

Szanyit valamiért nem szereti a Házelnök úr, ennek ellenére parttalan mértéktartást tanúsított, hiszen a delikvens kijelentései „sértették volna az országgyűlés tekintélyét, és fegyelmi intézkedésekre is okot adhattak volna.”

Hosszasan töprengtem azon, hogy lehet-e sérteni nemlétező fogalmakat, de akárhonnan is vizsgálgattam a dolgot, mindahányszor arra az eredményre kellett jutnom, hogy az „országgyűlés tekintélye” a magyar parlament tekintetében egy olyan fikció, mely egy kategóriába esik az „Orbán tisztessége”, a „Kövér józan esze” vagy a „Semjén bölcsessége” fikciókkal, valamint a Perpetuum mobile megalkotásának valószínűségével.

Ennek dacára Házelnök úr kemény volt, mint a vídia, és példát statuált, humánusan megkímélve ezzel Szanyi képviselőt az anyagi ellehetetlenüléstől, miután büntetett előéletű, különös visszaesőként lehet, hogy már emelt büntetésre, esetleg a pénzbüntetés mellett deresrehúzásra, esetleg házkutatásra és személymotozásra is számíthatott volna, beleértve testnyílásai beható vizsgálatát is.

A hihetetlenül elkanászodott szocialista képviselő minap ugyanis leányboldogító ujját mutatta fel a Jobbik közismerten illemtudó csapatának, hátha azok is boldogok lesznek, de azok csak akkor lettek boldogok, amikor Kövér házmester (copyright by Szanyi képviselő) tiszteletdíja egyharmadára bírságolta őt.

A Házelnök úr pedig ismeri a pénz értékét, talán ezért is veszi fel tiszteletdíja mellé a lakhatási támogatást is, jóllehet van lakása és a Parlamenthez közelebb lakik, mint aki Rákoscsabáról jár be oda, őrizni a kupolát, hogy Kövér házelnök párttársai rutinból el ne lopják.

Elképesztő.

Eddig azért ilyen még nem volt, mert olyat már megértünk, hogy Ketteske parlamenti munkával töltött adaptációs szabadsága alkalmából megvonta képviselőtől a szót, de hogy előzetesen cenzúrázott volna egy interpellációt, ilyenre még nem volt példa, ez kétségkívül nóvum..

Pedig Szanyi képviselő - jóllehet indokolt lett volna – nem mondta volna nekik, hogy „na de a jó durva anyátok, szemét tolvajok”, nem mondta volna nekik, hogy „szakadt volna anyátokba a fejetek, mocskos, gátlástalan bűnözők”, mindössze azt szerette volna megkérdezni az illetékes minisztertől, hogy nem sül-e le hamvas orcájukról a bőr a trafikmutyi kapcsán.

Szerintem ez nem durva megfogalmazás, Kövérnek, mint az állammal szimbiózisban élő maffiózónak ennél azért magasabban kellene, hogy legyen az ingerküszöbe, de úgy látszik, hogy tévedtem, a Házelnök amellett, hogy pitiáner, igennagyon finnyás a jó modorra is, tán még maga Görög Ibolya sem találna kivetnivalót a viselkedésén.
Hajdani köteles beszéde például maga volt a megtestesült illemtudás, halk hárfafutam a parlament harsonaszólói között, simogató lágy selyemsál a gyalugép kezelőjének nyakán, puha bársony a hóhér sapkáján, messze távol Szanyi istentől-embertől elrugaszkodott viselkedésétől.

Persze Szanyival kezdeni kockázatos, kitelik tőle, hogy kitesz a padjára egy köcsögöt, melyről mindenki tudni fogja, hogy Kövér majdani emlékművének makettje, időnként felemeli, szemrevételezi, törölgeti róla a port, a bajuszkirályt meg csendben megüti majd a guta.

Mikor egy hajdani főnökömre megharagudtam, egy szép taplógomba alá szerkesztettem talapzatot fából, ott állt az asztalomon, mindenki tudta, hogy kinek a szobra, kivéve az érintettet, aki időnként megállt az íróasztalomnál és felemelte, a nép meg pukkadozott a röhögéstől.

De ha ez a köcsög például korondi lesz, akkor az érintettnek szava sem lehet, erdélyi népművészet, hazaffyas, a tetejébe sötét is, mint Fekete Pákó segge, ember nem lesz, aki ne ismerne rá a modellre.

Persze azért nem ennyire vicces ez, inkább szomorú, hiszen újabb lépés a demokrácia szétverésének még csak rögösnek se mindható útján.
Normális ellenzék ilyen esetben feláll, azonnal kivonul, kéri a házbizottság azonnali összehívását és addig vissza se megy, ameddig a T. Ház magáról megfeledkezett szolgája elnézést nem kér a túlkapásért.

Nopersze, csak ha az ellenzék normális, de attól tartok, hogy ez az ellenzék éppen azt kapja, amit érdemel.

Szánalmas hatalom szánalmas ellenzéke.

Szégyellhetik magukat.

:O)))

2013.05.06 23:05

Ajánlott cikkek

Blogger


PuPu

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.