pupublogja

pupublogja

TÉGLA A PATAKBAN

Hát ma aztán – hogy rusztikusabb ne legyek - jól belevágta a féltéglát az együttműködési politika lassan csordogáló patakocskájába a Szocialista Párt - csobbant is jó nagyot!

Merthogy az Együtt2014 mozgalom szép lassan elindult a Millásodás útján, az október 23.-i naggyűlés után most éppen a március 15.-i nagygyűlést várja, közben meg a társszervezetek vezetői éberen figyelik egymást, ki mit is mond a jövőről meg a másikról, a nagy együttműködés jegyében.

Jól is teszik, ha figyelnek, hiszen hárman minimálisan is kétfélét beszélnek, emellett idejük nagy részét azzal múlatják, hogy egy nagy kockás papírra írják azok listáját, akikkel nem akarnak együttműködni.

Ez is egy hasznos elfoglaltság, és addig nem is lesz baj, amíg egyszer valamelyiküknek eszébe nem jut, hogy akkor most írjanak össze egy listát azokról, akikkel együtt akarnak működni, és kiderül, hogy ketten maradtak – Juhász füvész és a 4K!…

Mindenesetre a szocialisták végre eljutottak odáig, amivel ezt az egész együttműködésesdit kezdeni kellett volna: a cél egy közös lista összeállítása és közös jelöltek indítása.

Ezt persze nyakonöntötték a szokásos dumával, programalapú együttműködésről beszélnek, meg szakpolitikáról, holott a kívánatos program nem túl sok pontot kellene, hogy tartalmazzon, nem is okvetlen biztos, hogy Orbanisztán felszámolása és a demokratikus államrend helyreállítása után ezeknek a pártoknak egy szövetségben kellene maradniuk, ugyanis a parlamentáris demokrácia a versengésre épül.

Éppen azért kell felszámolni a Buggyant rendszerét, mert ő meg a versengés lehetőségét számolta fel, felszántva a versenypályát és sorra lerugdalva ellenfeleit.

De mindegy, a lényeg az, hogy a szocialisták kezdeményezésére majd mindenki igent mondott, és ez örvendetes, hiszen a dumán kívül már illenék történnie is valaminek.

Kicsit azért zavar engem az, hogy most vélhetőleg azzal kezdenek majd el bíbelődni, hogy milyen szakpolitikai lépéseknek kell következnie Orbán eltakarítása után.

Félő, hogy úgy járnak, mint a szakácsok, akik lakodalmi libapörköltet akarnak főzni, és azon kezdenek el vitatkozni, hogy a majdani pörköltbe kell e köménymag, vagy elég a paprika meg a bors, avagy bors se kell bele, de ha mégis, akkor mennyi?

A liba meg megrökönyödve figyeli a jövőjéről szóló vitát, majd peckes léptekkel odébbsétál, meglengeti szárnyait és otthagyja a díszes gyülekezetet, akik a vendégek érkezésekor jönnek csak rá arra, hogy azért első lépésként mégiscsak le kellett volna vágni a furfangos szárnyast, megfőzni ugyanis csak utána lehet.

Ha a szakpolitika a szocialisták olvasatában azt jelenti, hogy meg kell állapodni, hogyan kell majd a választások másnapján-hatályon kívül helyezni alaptörvényt, hogyan kell elindítani egy demokratikus alkotmányozási folyamatot, hogyan kell helyreállítani a fékek és ellensúlyok rendszerét, akkor rendben is van a dolog.

Mert az is tény, hogy el kell dönteni, hogy mit kell kezdeni az Ügyészséggel, az Alkotmánybírósággal, a bíróságokkal, hogyan kell helyreállítani a Rendőrség tekintélyét, mi legyen a TEK-el, mi legyen a közoktatással, a tandíjjal, az egészségüggyel, a fiatal orvosokkal, kik ellen kell vádat emelni államcsínyre való felbujtás, államcsíny elkövetése és egyszemélyi uralom megteremtése miatt.

Mi legyen a földbérleti szerződésekkel, egyáltalán, a magyar vidékkel, mi legyen a Magyar Gárdával és a neonácikkal, nyilasokkal és mi legyen a  legszegényebbekkel, a szegényekkel, a rokkantakkal és az elszegényedőkkel, mi legyen az iskolázatlan munkanélküli tömegekkel és nyomort újratermelő gyermekeikkel, mert ez a ma legégetőbb problémája.

Ezek a feladatok ki is tesznek egy-két ciklust, de én nem bízom abban, hogy itt a válságot fogják kezelni, hiszen a résztvevők egy része - Orbán céljának megfelelően - már ma is a kifogásokat keresi.

Néztem Juhász füvészt Kálmán Olga műsorában, ott vihogott, mint a szűzlány, akit szexni visznek, és azt fejtegette, hogy az ország kormányzásában valaha is résztvevőknek be kell ismerni hibáikat, és el kell mondani, hogy amit akkor rosszul csináltak, azt ma máshogy csinálnák e?

Mert aki nem gyakorol kommunista önkritikát, azzal nem lehet együttműködni.

Ez így persze egy marhaság, mert egy adott helyzetben hozott döntések tűnhetnek a döntés időpontjában helyesnek, majd egy későbbi időpontban hibásnak, hogy ne menjek messzebb példáért,  itt van mindjárt a Milla dalárda, vagy egylet, vagy szakkör, vagy micsoda is döntése arról, hogy Juhász fűvészt emelje vezetőjévé.

A döntés az adott pillanatban logikusnak tűnt – agilis, fiatal, ambiciózus ember, van már gyakorlata a tüntetésszervezésben, hát, ha már annyira akarja, hát legyen ő.

Aztán majd egyszercsak kiderül, hogy a döntés rossz volt, mert egy Orbán kezére húzott kis Orbánt ültettek a saját nyakukba az egylet tagjai, de hát ettől még nem kell megtépniük az ingüket meg letakarni a tükröket, el kell majd szépen hajtani, oszt jónapot - hogy hadd idézzem a klasszikust.

Azt is mondta, hogy a civileknek nem volt beleszólásuk a politikába, hát majd egyszer magyarázza már el neki végre a képviseleti demokrácia lényegét, nehogy később még több csalódás érje.

Könnyen úgy járhat ugyanis, mint a 4K! meg az elschifferesedett LMP, akikkel ma már minden összefogni kívánó erő úgy van, hogy hát istenem, ha kimarad, hát lemarad – oszt akkor mi van?

Ellenben a választó meg úgy van ezzel, hogy ha már elmegy, akkor nem akarja veszni hagyni a szavazatát, és nem szavaz hulladékpártokra, bármennyire kedvezne is ez az adott pártok vezetőinek meg Orbánnak.

Tulajdonképpen nagy dolgok történtek mostanában, a nyilasok kimutatták a foguk fehérjét, tovább öregbítve hazánk jóhírét a világban, ezzel egy olyan antifasiszta összefogást hoztak létre, melyre errefelé mostanában még nem volt példa.

Vannak, akik azt mondják, hogy a Fidesz inspirálta a nyilasokat, hogy a választási törvényt valami jó ütős dumával elhomályosítsa, - ami azt illeti, én is fel tudok ezekről sok mindent, akár ezt is.

És végre a legnagyobb ellenzéki párt is letette voksát a választási együttműködés mellett.

Az MSZP egyre erősebb és egyre realistább hangokat penget, remélhetőleg sikeres lesz a kezdeményezése és végre talán javul a kommunikációja is.

Van értelme egy Együtt2014 – MSZP - DKP összefogásnak, és ha Kuncze hozná az értelmes liberálisokat, Bokros meg a normális konzervatívokat, ha valaki kitalálná azt a szervezetet, mely a kiábrándult Fidesz-szavazóknak adna politikai otthont, akkor Orbán mehetne a levesbe, - habár én szívesebben látnám rács mögött…

Majd meglátjuk.

Vasárnap antifasiszta tüntetésre megyünk, jönnek talán az unokák is, meg a testvérem, remélem, nem kell majd a végén szégyenkeznünk, hogy csak néhányan lézengtünk a Kossuth téren.

Gyertek ti is, mert ez a banda csak az erő nyelvét beszéli.

Olyanok, mint a kutyák, ha megérzik rajtad a félelem szagát, akkor megmarnak.

Azért most körülményesebb lesz nekik is új Békamenetet szervezni a zsidók listázása mellett.

Bár – ami azt illeti – simán kitelik tőlük.

:O)))

2012.11.28 23:11

Ajánlott cikkek

Blogger


PuPu

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.