pupublogja

pupublogja

RÁHANGOLÁS

Kép a  Budapest Beacontól kölcsönözve

Göbbels reinkarnációja, még a külleme is stimmel.
Nem kis sarzsi a maffiában, ő az új consigliere, a bizalmas tanácsadó, aki beavatott a legszennyesebb részletekbe is, akinek a Család életét szervezni kell.
Időnként baltával levágatni egy ló fejét és belecsempészni Lázár ágyába, hadd rettegjen mindenki, aki nem ismeri fel helyét a táplálkozási láncban, aki egyéni utakat kezd járni.
Tőle aztán nem kell tartani, ő olyan, mint a cápa mellett úszó kalauzhal, a zsákmány maradékán él és a cápa többi élősködőjét pusztítja.
Hát most aztán lesz rá módja.
Új beosztásában, mint Orbán politikai kabinetfőnöke jelentős hatalomhoz jutott, és élni is fog a hatalommal.
Személyében Orbán vazallusainak talán leggátlástalanabb figurája emelheti magasabb szintre a Fidesz ezidáig sem túl finnyás propagandamunkáját.

Tevékenységét azzal kezdte, hogy nekiment az Uniónak és az Egyesült Államoknak, ami politikai súlyát tekintve nem kis teljesítmény.
Abban viszont igaza van, hogy ha már valakinek nekimegy az ember érdemes jeles szereplőket választani.
Ez a kocsmában is így van, aki nekimegy a falu legerősebb emberének, annak neve lesz, ha túléli - ő az, aki meg akarta verni Benga Jóskát.
Az embert az ellenfelei minősítik, abból, ha valaki fenéken billenti Vézna Lacikát, soha nem lesz hír.
Rogán most nekiment az Unió liberális frakciójának, mondván, várhatóan a héten kezdeményezni fogják Magyarország szavazati jogának felfüggesztését, ami gyakorlatilag egyenlő lesz kizárásunkkal az Unióból.
Ez azért fog megtörténni, mert a bevándorláspárti liberálisok nem értenek egyet azzal, hogy „Magyarország úgy döntött, meg kell védeni Európa és Magyarország határait".
Továbbá az európai politikai és értelmiségi elit egy jelentős részével szemben Orbán Viktor miniszterelnök meghallja az európai emberek hangját, érti a véleményüket a bevándorlásról.
Aztán még sok ostobaságot mondott a bevándorlókról, akikkel Európa nem tud mit kezdeni, debezzeg mi, továbbá az Egyesült Államok és Mexikó határán épített amerikai kerítésről is beszélt, jelezve, hogy azzal a mexikói bevándorlók tömegeit akarják visszatartani.
Hogy ez nemigen sikerül, arról nem beszélt.

Viszont minden mondatában bevándorlókról beszélt, jóllehet a folyamat nem bevándorlás, hanem népvándorlás, akik pedig ennek résztvevői, azok menekültek, akik menekülnek a háború és az öldöklés elől.
A magyarság is így keveredett anno a Kárpát-medencébe, a pusztítás és a háborúk elől menekülve.
Akik ma jönnek, azok elveszették anyagi javaikat, elvesztették a reményt egy normális békés életre, és nem akarnak a vallási fanatizmus légkörében élni.
A menekült és a bevándorló között igencsak lényeges különbségek vannak, egyikük a körülmények kényszerítő hatására kel útra, a másik pedig kényszer nélkül, kizárólag saját döntése alapján keres új hazát magának.

Ezt a differenciát a zsidó Rogánnak pontosan éreznie és értenie kellene.
Hitler hatalomrajutása után az európai államok és az Egyesült Államok sem lelkesedtek a zsidók befogadásáért, leginkább távol tartották őket, ezzel gyakorlatilag üzembe helyezték Auschwitzot.
Volt zsidó menekültekkel tele hajó, amelyiknek egyszerűen megtiltották a kikötést, embertelen körülményeket teremtve ezzel.
Hogy az ilyesmit hogy lehet ilyen könnyen elfelejteni, az csak akkor érthető, ha tanulmányozzuk kicsit a kollaboráció sokezer éves történelmét, az emberi pénzéhséget és gátlástalanságot.

Az sem igaz, hogy Európát a menekültektől védeni kell.
Az Unió nem csak gazdaság-politikai, hanem erkölcsi kritériumokat is megfogalmazott a csatlakozni kívánók számára, ezek között ott szerepel a menekültekkel kapcsolatos álláspont is.
A menekültek befogadása nem csak erkölcsi követelmény, de szerződéses kötelezettség is, és aki a menekülteket bevándorlóknak hívja, az ki akar bújni szerződéses kötelezettsége alól, ami egyúttal erkölcsi minősítés is.
Ha egy menekültet nem védünk meg, akkor nem csak a menekült pusztul el, hanem az európai demokrácia is, de ezt azoknak hiába is magyarázzuk, akik a magyar demokrácia hullájából zabálták degeszre magukat.

Viszont Orbán régen megmondta, hogy van élet az Unión kívül is – igaz, azt életnek nevezni a mi helyzetünkben túlzásnak tűnik.
Rogán arról nem mesélt, hogy egy számunkra kedvezőtlen döntés után három nappal meghalna az ország, oda lenne a még így is karcsú gazdasági növekedés, a munkahelyek, de mit is érdekli őt, hiszen aki a Pasa parkban eszi a libatepertőt, annak a más nyomora nemigen fáj.
A főnöke hulladékán jól megszedte magát, őt már nem érinthetik ezek az ügyek.
Ha a menekülteket kizáró álláspont jut érvényre, az gyakorlatilag népirtás lesz, és nem biztos, hogy soha, senki nem veti fel ezzel kapcsolatban a felelősség kérdését, mint ahogy az sem biztos, hogy a Fidesz vezetői nem fognak felelni azért, hogy mit tettek ezzel az országgal gazdaságilag, de elsősorban erkölcsileg, politikailag.

Rogán a Fidesz-idők embere, aki látja, hogy mit tesz ő, az látja, hogy hol tart ma Magyarország.
Ha az Európán kívüli létre gondolunk, még rondább a kép.
Nem egy vonzó parspektíva, de kezdhetünk hozzászokni…

:O)))

2015.10.05 08:10

Ajánlott cikkek

Blogger


PuPu

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.