pupublogja

pupublogja

ORBÁN NYÁJÁNAK JUHÁSZA


Hát most végre megtekinthettük őt teljes szépségében.
Nehéz helyzetben volt, mert az általa fémjelzett szervezetet sikerült belemanővereznie egy igen kellemetlen csapdába, nevezetesen mire szervezetté alakulhatott a MILLA, addigra sikerült is megkérdőjeleznie az új, egyesületnek titulált párt hitelességét.
Számomra ellenszenves küldetéstudata pedig őt magát is hiteltelenné tette.
Hogy ezenközben még lazán hazudozott is, nemlétező világbanki jelentésekre utalva, meg olyan baromságokat mondott, mint, hogy a hatos autópályára nincs szükség, mert senki nem jár rajta, ez már csak hab volt a tortán.
Mikor az M0 felépült, csak én szaladgáltam rajta, most meg, ha beáll valamiért, akkor megáll az élet Budapesten.
Amit pedig a választásokról vizionált, melyen majd a polgárok szerinte leülnek, kialakítják saját álláspontjukat, majd vezért (számadót) választanak a Duna jegén, ez olyan színvonalú amatőr bohóckodás, hogy a bányászbéka sírva könyörög a receptért, merthogy úgy érzi, a segge alatt nagy dolgok történtek.
Vitapartnerei Vadai Ágnes és Szanyi Tibor voltak, mindketten értelmesen beszélgettek, próbáltak érvelni, hátuk mögött – főként a szocialisták mögött- választók száz és százezreivel.
Velük szemben meg ott hőbörgött az ismerethiányos, ezt nagy hanggal és agresszivitással leplező politikai analfabéta.
Aki szerint lehet más a politika, és ezt majd ő meg a szavazók fogják bebizonyítani.
Nem akarnám cikizni, de ezt mondta már más is ebben az országban, aki valószínűleg ugyanonnan kapta az indulótőkét, ahonnan ő is, de ez a hangzatos duma másnak sem jött be, merthogy ab ovo helytelen volt a feltételezés, hogy egy parlamentáris demokráciában a pártok képesek lesznek valamiféle más módon viselkedni, mintha pártok lennének, - mondjuk szeretetet prédikálva levenni ingüket-gatyájukat a szegényeknek adni – mosás után.
A politika ugyanis érdekérvényesítés, társadalmi csoportok – ízlés szerint osztályok - érdekeinek érvényesítése, mely érdekeket politikai pártok fogalmaznak meg és érvényesítenek, már amennyiben a választók bizalmat szavaznak nekik.
Ezen túl a történéseket a gazdasági környezet, a politikai alkufolyamatok, a társadalom anyagi és mentális állapota, meg a kell és a lehet kényes egyensúlya, valamint a választási matematika fogja szabályozni, nem holmi életismerettel láthatólag nem rendelkező politikai naiva állásfoglalása.
Egy párt pedig akkor is párt, ha egyesületnek hívják, legfeljebb röhögünk egy jót a kis ravaszdin…
A beszélgetés meglehetősen egysíkú volt, Orbán érdekeinek képviselője képtelen volt – vagy úgy csinált, mintha képtelen lenne – felfogni, amit a többiek mondtak, merthogy az őt egyáltalán nem zavarja, hogy a MILLA tüntetőinek túlnyomó többsége pártok szavazója, tüntetni meg nem pártprogramért és végképpen nem érte megy, hanem azért, mert utálja a Hibbantat.
A stílus maga az ember, mondja a bölcs és igaza is van.
Ha innen közelítjük az újdonsült pártvezér teljesítményét, akkor a kép még siralmasabb.
Szerintem ne menjen politikusnak, aki egy - mégcsak különösebben ki sem élezett vitában – képtelen megőrizni a higgadtságát, aki képtelen udvariasan megvárni, ameddig válaszolnak neki, - az ilyen ember menjen a Vezérrel kéz a kézben a pszichiáterhez és ott beszélje ki a személyiségében felhalmozódott feszültségeket.
Nagyon tetszett viszont a másik két szereplő.
Szanyi Tibor nem csak sajátmagához képest volt visszafogottan blazírt, hanem abszolút értelemben is egy higgadt, megfontolt, de elveiért bátran kiálló, múltját büszkén vállaló politikus figuráját hozta, tökéletesen.
Különösen tetszett, hogy nem hagyta szó nélkül az „elmúltnyócév” nyakló nélküli csepülését, meg a korrupciós vádakat, megismertetve Juhász egyleti vezetőt azzal a sajnálatos ténnyel, hogy az elmúlt két évben még egyetlen elmarasztaló jogerős ítélet sem született a nagy garral beharangozott ügyekben.
Ekkor aztán ejtettük az ügyet, jó szokás szerint, mintha el sem hangzott volna az ominózus kijelentés.
Vadai Ágnes hozta szokott formáját, kedves volt, udvarias, tárgyszerű és okos, nagyon jó volt elnézegetni, ahogy próbálja meggyőzni azt, aki meg sem értette azt, amit mondott, aki valamiféle álomvilágban úszik a boldog jövő felé.
Vadai Ágnes a mai politikai struktúra bármelyik szerepére alkalmas, sokszor jutott már eszembe, hogy érdemes lenne talán egy-két cikluson keresztül a DK élére választani, mintegy kontrasztként a Fidesz prominensei mellé.
Egy személye megjegyzést is hadd tegyek: igen jól nézett ki a műsorban, a sminkje tökéletes volt, a hajával meg bátran kísérletezhetne, van ott haj bőven!
A televízió világában senki nem engedheti meg magának, hogy slampos vagy elhanyagolt legyen, aki meg nőből van, csinos ápolt és okos, annak már csak egy kis szerencse kell a politikai érvényesüléshez.
Vadai Ágnes olyan okos politikus, hogy hét nyelven beszél.
Szó szerint…

:O)))

 

2012.10.15 21:10

Ajánlott cikkek

Blogger


PuPu

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.