pupublogja

pupublogja

Amit Orbán tett, történelmi tett vagy kisnyúl...


Varga Miska pénzügyminiszter történelmi tettét ünnepli a kormányoldal.
Azok is, akik tudják miről hazudnak, meg azok is akik simán csak narancs-zombik. Merthogy visszafizettük a pénzügyi világválság elhatalmasodását megelőzően felvett IMF- és az uniós hiteleinket, amelyeket a rohatt imprilista kizsákmányolók erőltettek ránk anno, de a Hős, ki csak néépének él elkergette őket libát fejni, az EU hiteleit pedig - mecsoda történelmi tett - visszafizettük. Határidőre. Annak dacára, hogy mit ránk hagytak a századok, meg Bajnai, azt vígan eltapsoltuk, meg vettünk rajta MOL-pakettet, melyen akkorát buktunk, mint ide Lacháza.
Mindeközben még ostoba magyarember nyugdíjacskájára félretett pénzét is szélbeszórtuk, a rohadt szél meg - amilyen kiszámíthatatlan a széljárás - befútta azt a Vezér muskátlis-zsalugáteres ablakocskáján, ott szemben a Kancsó Arénával.

És akkor most ünnepeljük meg őket, de előzőleg feledkezzünk meg arról, hogy a Magyar Népköztársaság, majd a Magyar Köztársaság is folyamatosan eleget tett nemzetközi pénzügyi kötelezettségeinek.
Eshetett jég, lövöldözhettek az utcán, cigánygyerekek potyoghattak a bársonyszékbe - mindig.

1956-ban Fekete Jánosék aktatáskában vitték az esedékes törlesztőrészletet Bécsbe, amikor Kadhafi megharagudott a béketáborra és nálunk elhelyezett pénzét hétfőről-keddre a hóna alá csapta és elvitte - akkor is fizettünk.  És közben nem lopták el a nyugdíjalapot, a te pénzed, melyért megdolgoztál és amelyik akár békés öregkorod biztosítéka is lehetett volna.

Most meg még egy rohadt stadion-belépőd sincs, hogy legalább a fűtött gyepszőnyeg melegét élvezhesd télvíz idején, - ebből is látszik, hogy mélyebben vagy a vakondoknál - hát köszönd meg szépen, ahogy anyukád tanította.

Mellesleg legyél büszke és hálás, miközben ugyanezekről a pénzekről mondták, hogy kiszolgáltattuk az országot az IMF-nek, melynek tagja és tulajdonosa is vagyunk, és amelyet a tulajdonosok azért hoztak létre, hogy kivédjék a pénzügyi válságok okozta pénzügyi zavarokat.

Lehet Gyurcsányra bármit mondani, de azt el kell ismerni, hogy roppant jó ütemérzékkel mérte fel a helyzetet a világválság elején, és mikorra a válság istenigazában elkezdett dühöngeni, addigra mi már biztonságban voltunk.

Minden ország hitelekből gazdálkodik, a hiteleket folyamatosan törlesztik és folyamatosan veszik igénybe, mindössze a hitel ára változik.

Mikor kitör egy válság, roppant nehéz hitelhez jutni, mert a bankok hirtelen felettébb bizalmatlanná válnak, nem, vagy csak szinte vállalhatatlan feltételek mellett nyújtanak hiteleket, hihetetlenül drágán.

A Gyurcsány által felvett hitelek abból adódóan maradtak olcsók, mert tagjai voltunk annak a szervezetnek, melynek célja éppen az ilyen nehézségek áthidalása volt, és mely tagjai részére roppant kedvező feltételekkel ítélt meg kölcsönöket - igaz, kikötve a felhasználás ellenőrzésének lehetőségét.

Na, ez nem tetszett Orbánnak, aki a pénzt szereti úgy költeni, mint a többi suttyó a felcsúti kocsmában, zsebre ba... - zsebretett kézzel, a szotyola között kotorászva kicsapni a söntéspultra a bankót, aztán mindenki hozzon magával még egyet, hogy neki is jusson a többiek pénzéből. Így aztán - kerül, amibe kerül - az IMF ment.Éés ment volna az Unió is, ha nem vehette volna vissza a százszorosát annak, mint amit mi képesek lehettünk volna elvenni tőle, merthogy Orbán azért nem hülye, csak bűnöző.
Az IMF hitel és a piaci hitel kamatai közötti differencia volt az ára, hogy a kis genetikai csoda úgy szórhatta a pénzt, ahogy ő akarta, az árat pedig szokás szerint a legszegényebbekkel fizettetve meg. Biztosan van már, aki kiszámolta, hogy mennyit fizettünk rá erre az akcióra, de erről Orbán nem ragasztja tele a várost plakátokkal...

Merthogy itt a reformok működnek (ez is megérne egy misét - miféle reformok, ki hirdette meg őket, milyen tartalommal, milyen változásokat hoznak, és jók lesznek ezek nekünk?...- elmondanám, egyetlen reform sincs hivatalosan meghirdetve. Ami történik, az meg, ha zenemű lenne, akkor "Egy köcsög ötletel Op. 131" címmel menetelne a halhatatlanság felé...).

Hát akkor ünnepeljük meg a nagy eseményt, visszafizettük, amit kölcsönkértünk.

A tett történelmi, mert ez tett bennünket végképp félrevezetett idiótákká, legközelebb bele kell lógatnod valamelyik kiálló testrészed a húsdarálóba - lányoknak a mángorlóba - és meg kell ünnepelni, hogy milyen ügyesen tekeri a hajtókart a mi reménységünk, akit az Úr a mi végtelen ostobaságunk büntetése képpen varrt a nyakunkba.

Merthogy az Isteni Terv működik, ha egy népnek veszni kell, hát az el is fog veszni...

Optimista farok: Depersze az Úr végtelenül bölcs, és akit el akar veszejteni, annak elveszi az eszét.

Vezérünkét már elvette, ministránsai se rázzák már olyan vadul a csengőt, csak csendesen lóbálják füstölő ridiküljiket...

És mindenki hülyén néz maga elé - mi lesz itt ?

:O)))

2016.04.06 20:56

Ajánlott cikkek

Blogger


PuPu

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.