pupublogja

pupublogja

MEGY A GŐZÖS. MEGY A GŐZÖS

Hogy hova megy a gőzös?
Hát kérdés lehet ez egyáltalán? 
Hát persze, hogy Felcsútra! 
Merthogy a Vezérnek anno igen tetszett az Úttörővasút, és egész gyermekkorát beárnyékolta, hogy neki nem lehetett hóna alatt a zöld közepű palacsintasütővel délcegen megállni az állomás előtt, és miután menesztette, büszkén tisztelegni a kihaladó szerelvény masinisztájának!
De meg is fogadta, hogy ez nem lesz örökkön-örökké így, ha majd egyszer nagy ember lesz, akkor lesz még neki saját vasútja, és majd megmutatja, hogy ki fog ottan fütyülni!
És lám, nem elég nagyot álmodni – ha az embernek módjában áll megölni az ellenségét, akkor azt hezitálás nélkül meg is kell ölni, ha az embernek módjában áll megvalósítani gyermekkori álmát, akkor azt meg is kell valósítani!
Lehetőleg úgy, hogy a családi gazdaságot kézben tartó traktoroslány ne zümmögjön a családi vagyon kismértékű apadása miatt, tehát közpénzből, hiszen a közpénz az emberek boldogulását célozza, és a cél akkor ilyetén meg is valósul.
Nem lehet egyszerre mindenkit boldoggá tenni, ez könnyen belátható, így első lépésként most a Vezér boldogsága kerül sorra, így hát felépül az Orbán Viktor Szárnyvasút, a kormány rendelkezése szerint kiemelt projektként, hatszáz millió forint állami pénzből.
A tömegigényeket kielégítő vonal hat kilométer hosszú lesz, nyolc állomással, melyek sorban a következők: Bicske – Győzőrét – Anikóvölgye – Ráhelliget – Rózabokor – Flórafája (az Orbán Viktor Arborétumnál) – Gáspársportszár (az Orbán Viktor Stadionnál) – Viktorváros.
Sára nevét már megkapta Sárazsadány, a Győzőréten pedig a kedves papa osztozik a tesóval
Felcsúton lesz a fűtőház, az új állomásépületek pedig ablak nélkül épülnek, oda lesznek behajtva a tömegek  a peronokról, ha a Vezér vonatra száll, mint amikor Szlovéniába ment látogatásra, nehogy valakinek eszébe jusson megmerényleni.
A keretösszeg nem tartalmazza az ökumenikus szertartás keretében Viktor névre keresztelt mozdonyt, sem a kerekekre szerelt páncélszekrényt, mely Viktor szállítására szolgál, de nincs benne a költségvetésben az a páncélvonat sem, melynek ágyútornyában a TEK éber harcosai figyelik a pályát, a Magasztos szerelvényének előfutójaként.
A levegő-föld és levegő-levegő rakétákkal felszerelt - NATO kódnevén „Hind” - harci helikoptert, mely – csakúgy, mint a szlovén baráti látogatásra utaztában – az utazás során a szerelvény felett repül, a Honvédség biztosítja.
Lesz korszerű biztosítórendszer, az állomásépületekben a Vezér utazásakor kinyitják a mellékhelyiségek ajtóit, itt a papírtekercseken Gyurcsány és Bajnai képével találkozhat a Vezér – apró kedveskedés alattvalóitól – a Felcsúti végállomás ajtajában pedig Dopeman áll, szalmával kitömve, nyakában tábla lóg: Így járnak a nemzet ellenségei!
Hatszáz millió.
De persze lesz rá pénz, a Pető Intézet ingatlanvagyona ötmilliárdot ér, meg van ott még a sublótban további néhány milliárd készpénzadomány.
Maga a módszer is vagyoni értékű jog, az ingatlanvagyonnak úgy négyszeresét éri, de kit érdekel, végtére is a kis nyomorultakból soha nem lesz focista, a maximum, ami elérhető az csak a normális emberi élet, az meg még egy egyszerű szögletrúgáshoz sem elég, nemde?
Szóval, épül-szépül kis hazánk, gyarapodik a vagyon – például most fog egymilliárdba kerülni a Népszigeti beruházás meghiúsítása, felkészül Sukoró.
Bezárt a Városligetben Európa legidősebb Vidám Parkja is, de minek is az, ez az ország kész Vursli, most éppen a bohóc a direktor, már csak attól rettegek, mikor kerül sorra a szakállas nő…

:O)))

2013.10.03 21:10

Ajánlott cikkek

Blogger


PuPu

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.