pupublogja

pupublogja

Lopakodó nácizmus

Ha tudnám, mennyibe kerül a marhahús kilója, akkor lehet, meg tudnám azt is saccolni, hogy mennyiért vette meg Orbán a neves biztonságpolitikai szakértőt, egyetemi tanárt, aki azt nyilatkozta, hogy a migránsok akár súlyos fertőzéseket is hozhatnak Európába.
 
Kétségtelen, hogy a nép ijesztgetése kellemes feladat, de a neves szakértőnek elég lenne az utcán, sötét éjszaka, különféle kapualjakból, HUHHHH! HUHHHH! kiáltásokat hallatva előugrani, látván kedves arcát a várandós kismamák talán el is vetélnének a félelemtől.
 
A neves szakértő éjt-nappallá téve nyilatkozik, felvonultatva a menekültellenes propaganda teljes készletét, nem is csoda, ha a foglalkoztatása kedves a Kedves Vezetőnek és az ő médiaguruinak.

Ő is gondosan vigyáz arra, hogy kerülje a "menekült" kifejezést, helyette a migráns, lájtosabb esetekben a bevándorló kerülhet még szóba, jóllehet, aki egyetemen tanít, annak illene pontosan megkülönböztetni a fogalmakat.

Egymásközt, ez már az elsőéves hallgatókkal szemben is követelmény. Meglehet, abban igaza van, hogy a legutóbbi tartományi választások eredményeinek fényében Angela Merkelnek módosítania kell a migrációs politikáján, propagandáján, de abban nem hiszek, hogy ez azzal járna, hogy a német állam megtagadná a segítséget a háborúk borzalmai elől menekülőktől.

Nem kétséges, hogy a menekültkérdés kriminalizálása és az európai lakosság ijesztgetése európai szinten és szervezetten folyik, már csak azt kellene kideríteni, hogy kinek dolgoznak a neves külpolitikai szakértő és társai.

Kinek, kiknek áll érdekében, hogy Európa polgárai Hitler bukása után hetvenegy évvel ismét olyanokká váljanak, mint amilyenné a Harmadik Birodalom polgárai váltak, mikor felkínálták nekik a gyűlölet és kirekesztés, az erőszak és a felsőbbrendűség egyszerű, könnyen érthető politikáját, mint államszervező eszményt.

Akkor a szögesdrótok mögé zárták azokat, akiket prédának dobtak a náci eszméknek, most magunkat zárnák szögesdrótok közé azok, akik ugyanolyan fajelméleti síkon közelítik meg a kérdést, mint anno tették azt a nácik, csak a mai zsidókat elővigyázatossági okokból szíreknek és afgánoknak, mohamedánoknak hívják.

A módszerek ugyanazok, annyival bővítve, hogy itt az áldozatoktól nem boltról-boltra járva szedik el a vagyont és teszik szó szerint földönfutóvá őket, hanem az országaikat fosztják ki, ők pedig országról-országra vánszorognak családjaikkal, gyermekeikkel.

Nem kétséges, vannak közöttük olyanok is, akiknek nem lőtték agyon apjukat, nem adták jutalmul az iszlám állam harcosinak nővéreiket, nem bombázták porrá, mindössze a besorozás elől menekülnek, mert szinte mindegy, melyik erő használja fel őket, mindenképpen ágyútöltelékek lesznek, vesztesei egy idegen érdekekért folytatott emberirtásnak.

Ők is a halál elől menekülnek, mert tízen-huszonévesen szeretnének még élni, szeretni, családot alapítani, szórakozni - normális életet élni. Felróható ez nekik? Nemigen.

Ami a súlyos fertőzések veszélyét illeti, ez a neves szakértő által előadott formában egy nagy marhaság. Az kétségtelen, hogy a rendezetlen állapotok, a minimális higiéniás feltételek hiánya megnöveli a fertőző betegségek kockázatát, hiszen egy iskolai konyhán is elég egyetlen dolgozó, aki bacilusgazda, és máris egy fél kerület - már elnézést - fosik, mint a murányi kutya, de ettől még nem kell a gyerekeinket a lakás ajtaján kívül tartani.

Viszont mindent meg kell tenni, hogy az okokat - elsősorban a háborút - megszüntessük. Addig is, a  menekülteknek megfelelő elhelyezést kell biztosítani, és - tetszik, nem tetszik - ez a mi dolgunk is. És az önvédelmünk is egyben.

Ha valahol emberek milliói zsúfolódnak össze embertelen körülmények között, akkor megoldást kell keresnünk a problémára, ami nem lehet az, hogy akkora menekülttáborokat hozunk létre, mint Berlin vagy Athén, és az se járható út, hogy  ezekből a nagyvárosokból hozunk létre menekülttáborokat. A zsúfoltság az oka a sáskajárásnak is, ez ellen kellene tenni, erre lenne megoldás a görögöknél rekedt menekültek szétosztása. Ha porrá tudtuk bombázni az országaikat, akkor tudjuk most segíteni az életbenmaradottaknak is.

Hogy mi nem is bombáztunk? Dehogynem, hiszen tagjai vagyunk egy katonai szövetségnek, mely évek, lassan évtizedek óta azon szorgoskodik, hogy átszabja a világtérképet, és ennek érdekében semmi nem drága. Ha valaki azt mondja, hogy Irak, Szíria vagy Líbia népének jobb lett, mióta kéretlenül elhoztuk nekik a fejlett demokráciát, hát azon csak sírni vagy röhögni lehet.

De ha már így esett, tenni illene a kötelességünket, mert ha nem tesszük, ismét fenyeget a nácizmus veszélye, és ne higgye egy zsidó vagy cigány se, hogy ha az arabra támad, akkor ő megússza - a történelem nem arra tanít, hogy az ukrán vagy magyar segédcsapatok jót tudtak tenni népükkel.

Nem kétséges, ahol milliók élnek, vándorolnak, menekülnek, éheznek, fáznak, ott sok minden előfordulhat, de  ha elvesszük tőlük a kulturált életre törekvés lehetőségét is, akkor a bajt csak konzerváljuk - a palesztin nép szenvedése erről szól.
Ők hetven éve élnek menekülttáborokban, hetven éve hadakoznak Izraellel, a szegénységgel, a világgal azért, mert hetven évvel ezelőtt a nagyhatalmak képtelenek voltak rendezni azt a viszályt, melyet ők robbantottak ki. Tanulni kellene ebből is...

Vona egy blogbejegyzésében vadul sikálja magát, mert egy televízió-műsorban feszegetni kezdték a Jobbik kötődését az egyelőre még nem Vérfarkasoknak, csak Farkasoknak nevezett, fegyveres kiképzést folytató csoporthoz. A szélsőjobb, a nácizmus mindig vonzódott az erőszakhoz, ennek oka talán az, hogy a bonyolult kérdésekre adott végtelenül egyszerű de mindig erőszakos válaszok általában nem az egyetemi tanárokat vonzották, a nép faék egyszerűségű gyermekei számára pedig a testi erő és az erőszak a megoldás - mindenre.

Ma még csak átlökik a nemzetet a vak komondoron, holnap a szögesdrótokon belül újabb szögesdrótokat húznának, körbekerítve azokat, akik nem hajlandók beállni a velük üvöltők sorába. Vona és bandája veszélyt jelent a magyar társadalomra, álljon mögötte akár a Toportyánok, akár a Magyar Csorda erőszakra szervezett csoportja, vagy az újnyilasok, rovásírásos H betűvel az árpádsávos karszalagon. Aki ezt nem ismeri fel, az irgalmatlan nagyot fog csalódni, mert a demokrácia éppen úgy nem passzol a nácizmushoz, mint sült libához köretként a  császármorzsa.

Holnap tüntetünk, a pedagógusokkal együtt, még akkor is, ha a hatalom mindent elkövet az ellen, hogy magyar és magyar megfogja egymás kezét, még ha az magyar zsidó keze is, vagy az a kéz kreol. Csak ez a megoldás, mert külön-külön gyengék vagyunk, de együtt legyőzhetetlenek. E mellett kell kiállni, mert bármennyire is próbálgatják a tojástáncot a pedagógusok közül néhányan, szakmaivá szelídítve a mai magyar társadalom legnagyobb problémáját, ez bizony akkor sem oktatás vagy neveléspolitikai probléma, ez rendszerprobléma, a nácizmus felé araszoló Orbán-rendszer problémája. A rendszert kell megdönteni, ennek pedig a KLIK lerombolása és helyének behintése sóval csak egy lépése az útnak, melyen végig kell mennie minden tisztességes jobb és baloldali embernek.

Természetesen lehet majd mondani, hogy feleslegesen ajvékolok, meg nácizgatok, meg, hogy nemlétező veszélyekkel ijesztgetem a nyájas olvasót, de valahol azt olvastam, ha valami úgy totyog, mint egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa, úgy néz ki, mint egy kacsa, akkor az nagy valószínűséggel nem Kim Kardashian, hanem egy kacsa.

A feltételek is adottak, közös a célja az államnak és a finánctőkének, kijelölték az ellenséget is,  a megfélemlítés is kezd működni, van már szögesdrót-gyárunk,léteznek szélsőjobboldali paramilitáris szervezetek, van Führer is, Göbbelsünk is kakastaréjjal - hát mi kellhet még?

A Parlament szerepe formális az államelnök báb, van csok, csok puszi, puszi - minden adott szinte, már csak a te lelked kell nekik, már csak téged kell elembertelenítenie a rezsimnek, akkor minden rendben lesz, és nem fog rajtad semmiféle migránsok által rád ragasztott fertőző betegség. Védelmet nyújt ellene az emberiség leghalálosabb fertőző kórja, a nácizmus.

Hát ezen kellene elgondolkodni...

:O)))

2016.03.15 08:49

Ajánlott cikkek

Blogger


PuPu

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.