pupublogja

pupublogja

Koncepcióváltás

A magyar Svejk katonapolitikai programot hirdetett: közös hadsereg kell neki Európában.
És - ha már liba, legyen dundi - mindjárt kettő is, egyet az Uniónak, egyet meg a visegrádi államoknak, aztán indulhatunk is Doberdó felé, merthogy a mi Lángeszű Vezérünk megpengette a dicső múlt húrját is, példaként állítva Európa elé a hajdani Osztrák-Magyar Monarchiát.

Máris hihetetlen előrelépésnek lehettünk tanúi, hiszen eleddig ha szóba került a szuverenitás csorbítása, akkor kedvencünk azonnal a derekáig lógatta a nyelvét, ordított és toporzékolt, mintha a dagadt ruha ügyében csak ő dönthetne.
Nemzetállam az igazi, jóllehet Európában ilyen nemigen létezik, merthogy ezek a népek nem átallottak keresztbe-kasul háborúzni, betelepülni, ide-oda migrálni, Mailandtól Morvaországig katonáskodva hinteni a géneket.
Egyedül talán ő maradt tiszta pedigréjű, sehol benne egy idegen gén, ő az egyetlen echte magyar Magyarországon, még ha új is...
Tulajdonképpen a legostobább ember is mondhat okosságot - az Úr akarja, a kapanyél is elsülhet, ugye - és ennek örülni kellene.
Valóban, egy valódi európai államhoz vezető út első tisztességes lépése egy közös hadügy, külügy és pénzügy megteremtése lehetne.
Egy apró gond lesz csak ezzel: Ő akar lenni a császár.

Mikor Anglia elkövette történelme egyik nagy ballépését és kilépett az Unióból. darabideig zavarban volt a Mi Megmentőnk.
Hosszabb ideig csak a "migráns" szót tudta ismételgetni, ami könnyen ment, hiszen ő maga is migránsok leszármazottja, és ha reá nézünk, akkor láthatjuk, milyen borzalmas dolgokat képes tenni egy migráns, ha megkaparintja a hatalmat.
Mindenesetre kis idő múltán koncepciót váltott.
Legjobb lett volna természetesen kilépni az Unióból, de tudta, hogy ennek az ötletnek még saját hívei sem örülnének, ezért más megoldást keresett.
Egy csendes délután kiment a Kancsó Aréna műfüves (nem marihuana, hanem antidepresszánsok...) pályájára, kiállt a kezdőkör közepére, felköpött az ég felé, majd alászaladt, az Úr pedig teljesítette az akaratát.
Koncepciót váltott.
Mivel kívülről nem megy az Unió elhervasztása, hát akkor legalább legyen ez a csokor az enyém, mondá és elkezdte a közös haderők szorgalmazni.
K und K helyett O und O, melyben a König und Kaiser helyett az ő címei szerepeltek: Ondó und Orbán.

Első lépés a közös hadsereg, melynek Főparancsnoka Orbán generalisszimusz lesz, vezényleti nyelve a magyar, fegyvere a hit, remény és szeretet, de ki lehetne konzerválni a T-55 - ös harckocsikat is.
Ez a taktikai cél, míg a stratégiai az Unió irányításának megszerzése, amerikai vagy francia típusú elnöki rendszer bevezetésével egybekötve.
Szinte mindegy is a modell, ha az elnök kicsi, potrohos emberke, aki zsebreb@szott kézzel, szotyolát köpköd.
Nehogy azt tessék hinni, hogy ez fantázia szülte elképzelés, ennek a derék embernek a paranoiája masszív küldetéstudattal és gigantomániával párosul.
A "B" terv arra az esetre szól, ha Európa mégsem hülyülne meg teljesen, ez esetben a visegrádi négyek politikai szerepük mellett közös hadsereggel is rendelkeznének.
Ez felülmúlhatatlan ruházati forradalmat is hozna.
A közös csapatok egyenruhája páratlan lenne: páratlan bakancs, egyen ruha, a többin meg lyukas fenekű gatya, melyből kilóg a harcos feneke is, szabaddá téve a terepet a csodafegyver bevetéséhez.
Nem mellesleg szabad szemmel is láthatóvá válna, hogy mekkora nagy segg is a Mi Boldogságunk...
Ez azért lenne kívánatos, mert ha Merkel nem azt tenné, amit a Vezér tanácsol, hát lehetne hadat üzenni Németországnak.

Szóval, fel-fel vitézek, a csatára!
Foglaljuk el Brüsszelt, sarcoljuk meg Berlint, döngjenek a magyar honvéd léptei a Diadalív árnyékában!
Harcra hát, míg csak az Unió fővárosa Felcsút nem lesz!
Tulajdonképpen vonzó ez a változás. nem is tudom, miért is jut eszembe az antik vicc:
Józsi tántorogva áll az ajtó előtt, Julcsa a kezében a sodrófával nyitja is sebesen, mire is Józsi felrikkant:
Julis, lavórt, hánynom kell!
Julis elrohan, hozza a lavórt, de Józsi legyint: Vidd vissza!
Koncepciót váltottam!
Besz@rtam!

:O)))

2016.07.25 11:36

Ajánlott cikkek

Blogger


PuPu

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.