pupublogja

pupublogja

B-Terv

Emberek, sz@rban vagyunk!

Miután köztudomásúlag ott állunk a szakadék szélén és csak az uniós lélegeztetőgép tart életben bennünket, a Lángeszű azt mondta: az elmúlt években stabilizálódó gazdasági eredményekre építve idén a cél, hogy mindenki léphessen egyet előre.
Mit mondjak, ragyogó kilátások.

Persze sokan nem érzik ezt, mert úgy vannak vele, mint a felhőkarcolóból kihajított ember, akinek a hatvanadik emelet táján kikiabálnak: Hogy vagy? - Mééééééééééég jóóóóóóóóóól!

A differencia annyi, hogy ő tudja, hogy zuhan, a magyar középosztály jelentős része meg úgy érzi, hogy szárnyal.

Persze eljön majd az idő, amikor személyesen is megtapasztalhatja, hogy mi a differencia a szárnyalás és a sz@rnyalás között, de ezzel nem számol, mert egyrészt úgy gondolja, hogy őt nem fogja a golyó, másrészt meg tudja, hogy elég nagyon akarni, és máris ott az eredmény - ezt a tézisét naponta teszteli a külön erre a célra a lakásába telepített labor porcelánedényében...

Hát mit mondjak, nem lesz jó dolga, merthogy a mai szegények számára a nyomor természetes állapot, megvannak a sajátos technikáik a túlélésre, mondhatnám, ők a földszintről már nem eshetnek sehova, de aki a másodikon lakik, annak azért kockázatos a dolomitkockákkal kirakott udvarra esni.

Recseg-ropog ez az egész hóbelevanc, a Világ Esze meg nagypolitizál, megoldja Európa problémáit, felkészül Amerika.

Most éppen egy B-terven munkálkodik, mely valószínűleg a Bomlasztásról kapta a nevét, ebben pedig ő kétségkívül profi.

A B-terv lényege abban foglalható össze, hogy először húzzunk kerítést a macedón-görög, a török, a bolgár meg a román határon, majd ha ez nem segít, akkor kerítsük be Európát cakumpakk, úgy, ahogy van, oszt nézegessünk kifelé a kerítés mögül, mint majom a ketrecből.

Úgyis visszafelé megyünk a történelemben, most éppen a feudalizmus hajnalán tartunk, hűbériség, mifene, - hát mi írja elő azt, hogy itt meg kell állnunk?

Vissza a majommal közös ősig, vezessen bennünket továbbra is diadalról diadalra a Hiányzó Evolúciós Láncszem!

Közben persze mindenki tudja, hogy a menekültválságot elsősorban az iraki-szíriai helyzet okozza, azt meg a nagyhatalmak, melyeknek hatalmában állna akár meg is állítani az áradatot, mindössze azzal, hogy véget vetnek a mindenféle szabadcsapatok garázdálkodásának és mindenhol segítik a törvényes kormányt.

Persze ez illúzió, de legalább ne nézzenek bennünket hülyének.

A drót itt csak arra jó, hogy fellendítse a drótvágó ollók forgalmát - de az is lehet, hogy az Első Magyar Szögesdrót Művek (Vezérigazgató: Tiborc István) számára kíván piacot teremteni.

Mindenesetre az önzetlenség szép példája ez, hiszen az idegenforgalomra nem lesz túl jó hatással, márpedig most, hogy Rasi beteszi sajátlábát az idegenforgalomba, megvédve ezzel az egész ágazatot a turistáktól, komoly bevételkiesés lesz ez a Családnak!

Hogy Angela Merkel miért tűri ezt, az csak a demokraták örök optimizmusával magyarázható, hiszen Orbán veszélyesebb, mint a zika-vírus, mely megszületésük előtt  veszi el az emberek eszét, míg a Poci-vírus a megszületésük után teszi képtelenné az embereket a gondolkodásra.

Igaza van Orbánnak, az Unió ebben a formájában gyenge.

Ahhoz, hogy erős legyen, valódi állammá kellene alakulnia.

Ebben meg éppen azok akadályozzák, akik most a védelmezéséről beszélnek - a kelet-európai pitiáner despoták.

Aki olvasta Asimov remekművét, az Alapívány-trilógiát, az remekül tudja prognosztizálni a peremvidéki lét következményeit.
Mindegy, legalább felvirrad majd az íjgyártók, a nyilasok meg a tarsolylemez-lakatosok napja...

Mi soha nem félünk a jövőtől, Orbán lovaként bátran megyünk neki a falnak, majd utána évszázadokig siránkozunk és sajnáljuk magunkat.

Most se lesz másként...

:O)))

2016.02.16 13:42

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.