pupublogja

pupublogja

Állapotrosszabbodás: már császár akar lenni

Talán ennek a jele az is, hogy állítólag mégsem költöztetik ki az Országos Széchényi Könyvtárat a királyi várból, majd legfeljebb átnevezik Királyi Könyvtárnak.
Úgysem kell annyi helyiség a királynak, ha ő lesz az Európai Birodalom császára.
Hogy állapota súlyosbodott és a lécet magasabbra tette, arra abból lehet következtetni, hogy az Ügyészség Napján a Népszava szerint arról beszélt, hogy akkor tudja majd legitimálni magát az európai politikai elit, ha a gazdaság helyett a hangsúlyt a rendre, a törvényességre és a rendezettségre helyezi - fejtette ki -, vagyis az fog kormányozni, hatalmat gyakorolni a kontinensen a következő 10-15 évben, aki képes lesz megvédeni az európaiak biztonságát.
Nem kell álomfejtőnek lenni ahhoz, hogy kitaláljuk, kire is gondolhatott a Migránsok Ostora, hiszen a leírás úgy passzol rá, mint libára a toll.

Ugyan kicsit aggaszt, hogy ha hatalmon maradna a következő tíz-tizenöt évben, akkor a gazdaság felvirágoztatása helyett alaki gyakorlatokat kellene végeznünk, bevallom, nem sok kedvem van a vezényszavakra ténykedéshez, de ha ez kell az ország felemelkedéséhez, hát legyen!
Orbán Viktor katonája leszek, legszebb katonája!
Fényképet nem mellékelek az idézethez, nehogy meglássa és letegyen a Szent Célról.
Az csak a baj, hogy az európaiak biztonságát ő veszélyezteti leginkább, szegénykém olyan, mint egy piromániás kisgyerek, nappal gyújtogat, éjjel bepisil, a kettő között meg emlékművet állít a  vad geszti bolondnak, a gyújtogató csóvás embernek...

A hely szelleme meglegyinthette, mert azt is mondta, hogy ma Magyarországon a politikai hatalomgyakorlás egyik legfontosabb legitimációs faktora a rend és a rendezettség.
"Önök ma az egyik legfontosabb rendszerfenntartó pillér" - fogalmazott az ügyészek előtt a miniszterelnök.
Senki nem fakadt sírva és senki nem nyerített hangosan, mert ugyan mindenkinek van véleménye az ügyészség szerepéről az elmúlt évtizedek politikájában, de ez a "legfontosabb rendszerfenntartó pillér" minden ügyész számára túl hízelgő ahhoz, hogy tiltakozzon.
Ugyan eddig én úgy gondoltam sokáig, hogy a rendszert hazánkban parlamentáris demokráciának hívják, de hát ki vagyok én, hogy az ügyészségen számon kérjem, hogy náluk mit is jelent a politikai rendszer fogalma, az orbánizmust vagy a parlamentarizmust.
A kérdés persze költői, de a pillér valóságos, és ez a lényeg.

Aztán  migránsozott kicsit, majd megalapvetette, hogy a jövevényektől is elvárjuk a törvények betartását.
Persze, ha betartják, akkor majd hozunk olyan törvényeket, melyeket nehéz lesz betartani, például álljanak féllábon egy bitófa alatt addig is, míg az európai értékeket képviselő magyar hatóságok el nem döntik, hogy kiutasítják őket az országból vagy kiutasítják őket az országból.
Aztán még kicsinyt méltatta az önkényuralmi felhatalmazást, mely terrortámadás vagy annak veszélye esetén a kormányt felhatalmazza, hogy masnit kössön a farkadra, ha van, és ha ez a kormány aktuális ötlete, továbbá eldicsekedett a bűncselekmények számának csökkenésével, ami remek statisztikai adat, kár, hogy a lakosság ezt másként tudja, az ügyészek meg végképp tudják az igazságot, csak ők a lakossággal ellentétben fizetésért hallgatnak.

Nagy öröm ez, mint ahogy az is, hogy Gyurcsány óva intett minden, a kormányváltást kívánó választót a Jobbik támogatásától. 
Hát attól én is óvnék mindenkit - támogassa őket a gyógytornász, de vannak, léteznek, tehát nem lehet úgy tenni, mintha nem lennének.
Gyurcsány szerint "nem lehet bennünk annyi indulat, hogy a Fideszt lecseréljük egy még rosszabbra".
Hát, ami azt illeti, ha megszabadulnak nyilasaiktól és nácijaiktól, a Fidesz és a saját pártjuk összevetésében is ők lesznek a jobbik, mivelhogy jobb demokratikus játékszabályokat betartó jobboldali radikális párt a parlamentben, mint egy diktátor a Budai Várban.

Bonyolult időket élünk, nehéz a politikusok dolga, csak a választó dolga nehezebb ennél, hiszen ő csak azok közül választhat, akik a pályán vannak.
Nagy kár, hogy a kínálat olyan, mint egy középkategóriás turkálóban, kevés a jobb darab, azokat is tépik szanaszéjjel a nagy turkálásban, némelyik meg már igennagyon kiment a divatból.

Nehéz lesz így bálba mennünk...

:O)))

2016.06.10 07:48

Ajánlott cikkek

Blogger


PuPu

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.