pupublogja

pupublogja

2014 - EGYÜTT?

Azért van abban valami izgalmasan perverz, hogy a magát nyíltan baloldalinak determináló Népszava elfelejt tudósítani a Demokratikus Koalíció rendezvényéről.
Az ilyesmi ezidáig csak a jobboldali média bevett szokása volt, - úgy látszik, abban a fázisban van a lap szerkesztősége, mikor éppen az ellenségtől tanul.
Mert olyanra aztán még véletlenül se merek gondolni, hogy valaki a lap támogatását kötötte ahhoz a feltételhez, hogy abban ne jelenhessen meg Gyurcsány neve akkor sem, ha egy szál tütüben, saját testének erre alkalmatos alkatrészét használva segédeszközül az egyensúlyozáshoz, egy a Jogi Kar és a Véndiák Pub között kifeszített drótkötélen sétál át a Kecskeméti utca felett.
Csak a feledékenység lehet ennek az oka, hiszen a baloldal - és benne annak médiája is – éppen az erkölcsi megtisztulás állapotában van, már majdnem minden alkatrésze patyolattiszta és vékonyan leolajozott, egyedül ezt a Gyurcsány-kérdést kellene még valahogy megoldani.
Merthogy ameddig itt van, addig nem lehet mit kezdeni vele, idegesítő egy pasi, kétségtelenül.
Most is, a hívei által betöltött Egyetem-téren már megint olyanokat mondott, amelyet nem lehet megcáfolni, nem lehet nem egyetérteni vele annak, aki baloldali pártlogót tűz a hasára.
Egy megoldás van, el kell hallgatni.
Aki nincs a médiában, az nincs.
Márpedig a baloldali média oly széles spektrumú és terjedelmes, hogy mindösszesen három médiumot ölel fel, így aztán ha azt megszervezzük, hogy itt ne legyen jelen, akkor legfeljebb a nácik emlegetik majd szeretettel a nevét.
Mondjuk, ha én baloldali lennék, akkor már csak azért is gyanakodnék, hogy ezt az embert szeretni kell, merthogy a szélsőjobb és az Orbán-féle szekta ennyire utálja - ekkora gyűlöletet csak az tud kiváltani, aki nagyon veszélyes ember.
Ami egyébként igaz is, mert csak oda kell állnia valamelyik – oldalfüggetlenül – ostoba szerencsétlen mellé, és még csak szólnia sem kell, máris sikítófrászt kap az illető a személyiségén eluralkodó kisebbségi érzés okán.
Ha én baloldali újságíró, főleg, ha főszerkesztő lennék egy vállaltan baloldali lapnál és elkövetném vagy hagynám elkövetni ezt a huszárcsínyt, akkor belenézve a tükörbe, hálát adnék az Úrnak, hogy szakállam van, és nem kell minden reggel borotválkozás közben szembetalálkoznom az ábrázatommal.
Merthogy itt a szakmai ethoszról lenne szó, az újságíró erkölcsi kötelezettségéről, feladatáról, olvasói iránti alázatáról.
Az ilyen szerkesztő arra a boltosra hasonlít, aki nem tart a boltjában disznósajtot, csak libamájat, merthogy ő csak azt szereti – vagy, mert valamelyik vevője fintorogva nézi a metszésfelületből kikandikáló sörtéket.
Azt mondják az okosok, hogy az újságírás alapja ez a mondat: A hír szent, a vélemény szabad.
Elmondanám annak, aki erről megfeledkezett, hogy az is hír, ha nincs hír.
Ha nincs hír egy olyan rendezvényről, melyen ortodox számítási móddal is minimálisan baloldali emberek ezrei vettek részt, abból az a hír, hogy a baloldal szocialistákhoz közelálló mértékadó lapja elhatárolja magát azoktól, akikkel  nem is oly régen egy táborban küzdöttek, és akik éppen azért léptek egyet odébb, mert többek között az ilyen típusú trükköktől felkavarodott a gyomruk.
Történik ez természetesen az összefogás jegyében, mert az rettenetesen fontos - fogjunk össze mindenkivel, a selyempincsi - tulajdonosok Fürge Nyelvek Egyesületével is akár, de vele aztán ne - mit is képzel magáról ez az ember…
Nem vagyok Gyurcsány fanatikus híve, tudnék neki egyet-mást mondani, ami nem lenne túlzottan hízelgő, de az biztos, hogy a századforduló legtehetségesebb államférfija ő volt és ma is ő - nem vonva ezzel kétségbe mások érdemeit.
Nagy figura, nagy erényekkel és nagy hibákkal, de kétségkívül az ország szolgálatában.
Azt mondják, minden úgy végződik, ahogy elindult - ez azért nem jósol nagy jövőt az összefogásnak.
Nyilatkozott ma Bajnai, tisztességesen, normálisan, úgy, ahogy egy felelősségteljes politikushoz illik.
De nyilatkozott Juhász Péter egyleti elnök is, a DK és Kuncze szervezetének csatlakozási szándékáról.
Arra a kérdésre, hogy személy szerint igent vagy nemet mondana, Juhász azt felelte, nem a személyes véleménye a fontos, mert hárman közösen fognak dönteni.
Gyurcsányék csatlakozása fel sem merült, hiszen a volt miniszterelnök maga mondta, hogy nem kíván összefogni a Millával, tette hozzá a lényeglátó Juhász Péter.
Kuncze Gábor, a Szabadelvű Polgári Egyesület elnöke kedden, az  ATV Egyenes Beszéd című műsorában jelentette be, hogy szervezete csatlakozik az Együtt 2014 mozgalomhoz, Gyurcsány pedig éppen azon az Egyetem-téri rendezvényen, melyről elfelejtett hírt adni a Népszava - valószínűleg innen az ismerethiánya Juhász civilnek.
Ez azért felveti annak a kérdését is, hogy szabad e egy ilyen komolytalan, erőszakos, kirekesztő és megosztó, Orbán-jellegű  alakot állítani a Milla Egyesület élére az összefogás megteremtését elősegítendő, nomeg azt a kérdést is, hogy kinek dolgozik ez az ember?
Hogy nem az ellenzéki egységnek, az biztos.
Hát, majd meglátjuk, mire majd visszajönnek a libák, okosabbak leszünk, talán még Juhász civil is.
Gyorsítandó a folyamatot kellene neki ajánlani tán egy varázslót.Ha esetleg valaki ismerne egyet…

:O)))

2012.10.25 23:10

Ajánlott cikkek

Blogger


PuPu

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.