Most & Itt

Szigorúan ellenőrzött plakátok

Egy nappal az első bevándorlós plakát megrongálása után a kormányszóvivő sajtótájékoztatón közölte, hogy már tudják ki áll a plakátok...

Egy nappal az első bevándorlós plakát megrongálása után a kormányszóvivő sajtótájékoztatón közölte, hogy már tudják ki áll a plakátok ellen elkövetett barbár támadások mögött. Részleteket nem árult el, de sejteni engedte, hogy minden bizonnyal a hazai ellenzék kottájából játszó nemzetközi bankár oligarchia kezét kell sejteni az ügyben. Mindazonáltal kérik a lakosságot, hogy egyelőre ne keltsen senki pánikot, időben értesítenek mindenkit, ha ennek eljön az ideje.


A Jobbik nevében Novák Előd közölte, hogy bár ő nem vádol senkit, de véleménye szerint ideje lenne házkutatást tartani a nagyobb magyarországi zsinagógákban, és szükség esetén visszavonni azok működési engedélyét.

Nem sokkal ezután az egyik megrongált plakát előtt megjelent Selmeczi Gabriella és Kocsis „Nem vagyok buzeráns” Máté polgármester. Selmeczi Gabriella kijelentette, hogy ilyen példátlan agresszióval még soha életében nem találkozott, Kocsis Máté pedig, aki a közeli CBA-ban vásárolt, elmondása szerint házi készítésű süteményeket osztogatott, kijelentette: az okozott kár, olyan nagyságrendű, hogy egyelőre még meg sem tudják becsülni a mértékét.

A főváros több kerületében időközben kitört a pánik, egy kisfiú, fideszes képviselő apja elmondása szerint legalábbis, elpityeredett.

- Nagyon megijedt a fiam, amikor meglátta az egyik megrongált plakátot – közölte a sajtótájékoztatóján a honatya.

A belügyminisztérium közleményben jelentette be, hogy a helyzet ugyan komoly de egyelőre nincs szükség rendkívüli intézkedésekre. Ugyanakkor nyomatékosan felszólították a lakosságot, hogy kerüljék el azokat a helyeket, ahol plakátok megrongálása valószínűsíthető, és arra kérnek minden felelősségteljesen gondolkodó magyar embert, hogy este 7 óra után csak azok induljanak el bárhová, akinek halaszthatatlan dolguk akad.

A TEK bejelentette, hogy határozatlan ideig megszigorítják Orbán Viktor Cinege utcai házának őrizetét, a felcsúti Pancho Arénában terezett Omega koncert viszont nem marad el.

Rogán Antal szerint a plakátok megrongálása olyan nemzetellenes cselekedet, amellyel a magyar emberek nem tudnak közösséget vállalni, Szijjártó Péter közölte: neki is ugyanez a véleménye, csak ő nem tudja ilyen szépen kifejezni magát.

Nem sokkal ezután, a belügyminisztérium újabb közleményében jelezte, hogy elfogtak több plakátrongálót, őket amint lehet, kicserélik az azeri baltás gyilkosra.

Orbán Viktor a Barcelona-Juventus mérkőzés VIP páholyából Havasi Bertalan szóvivőn keresztül üzent a magyar embereknek. A miniszterelnök, aki fiával, Orbán Gáspárral, valamint Csányi Sándor MLSZ-elnökkel tekintette meg a BL döntőt, kijelentette: a rongálások mögött a brüsszeli bürokraták mocskos mancsának bűzös leheletét sejti. Ugyanakkor felhívta a magyar emberek figyelmét, hogy óvakodjanak a túlkapásoktól és a túlzottan heves megnyilvánulásoktól: nekünk magyaroknak ugyanis az EU-ban a helyünk, különben nem lenne pénzünk sem stadionok építésére, sem pedig a magyaros vendégszeretet népszerűsítő plakátok kihelyezésére.

Áder János egyelőre nem kívánt állást foglalni az ügyben, hivatala csupán annyit közölt, hogy az államfő szerint kiemelt fontosságú a környezet védelme.

Lázár János a 298 ezer forintos milánói szállodaszámlát firtató kérdésre válaszolva kategorikusan visszautasította, hogy a Demcsák Zsuzsa kezén látható milliós karórák, valamint az általa is kedvelt Rolex márka között bármiféle összefüggés lenne.

Polt Péter több lap megkeresésére sem volt hajlandó nyilatkozni azzal kapcsolatban, hogy a legfőbb ügyészség függetlensége összeegyeztethető-e azzal, hogy a felesége közel ötmillió forintot keres havonta a Magyar Nemzeti Bankban. Habony Árpád, akiről továbbra sem tudni, hogy miből él a magyar embereknél fényűzőbb életszínvonalon, nem kívánt nyilatkozni azzal kapcsolatban, hogy miért cserélte föl Szerb utcai bérleményét egy szintén a kerületben lévő, Dorottya utca luxuskulipintyó kedvéért.

A belügyminisztérium harmadik közleményében sms-ben kérte fel a lakosságot: ha megrongált plakátot látnak, nézzenek inkább egy másikat.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest nem lehetett elérni. Hivatalának közlése szerint a politikus Szili Katalin társaságában Kárpát-medencei Magyar Vadászok Védegylete Fácánölő tagozatának tisztújító kongresszusán vesz részt, ezért csak hazatérése után nyilatkozik.

Sajtóhírek szerint hamarosan új nemzeti konzultáció indul, Több tolmácsot a magyaroknak! címmel.

Most & Itt
2015.06.09 12:06

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.