Most & Itt

A bulvárkormányfőt nem érdekli Mészáros Lőrinc jachtja

Orbán Viktor azt mondta Kötcsén, hogy nem foglalkozik olyan bulvárhírekkel, minthogy Mészáros Lőrinc milyen jachton napozott. Nincs köze hozzá, hogy ki hol nyaral, kivel él, és merre jár.

Pedig egy bulvárkormány fejének illene foglalkozni bulvárügyekkel. Magyarország ugyanis bulvárország. Olyan, mint a banánköztársaságok, csak itt vér még nem folyik, és az egymással rivalizáló fehérgallérosok nem levágott lófejjel üzennek az ellenlábasnak. Mifelénk a törzsfőnökök közötti kétes üzletek és leszámolások elegáns hotelek légkondicionált éttermeiben zajlanak.

Vagy jachtokon, Hatvanpusztán, Felcsúton. És persze a Szerb utcában, a Pasa parkban, valamint sok más kerületben.

Ezeken a helyeken dől el minden. Cégeket adnak, vesznek, bedöntenek és feltőkésítenek – a hon egyszerű polgárai követni sem tudják, hogy mi történik körülöttük. Nem is kell persze, hogy kövessék. Ez nem az ő történetük, nem az ő életük.

Úgyhogy, tessék csak komolyan venni, hogy ki milyen jachton nyaral, kivel kavar, és merre jár. Már csak azért is, mert mindeközben igen súlyos milliárdok cserélnek gazdát.

A mi milliárdjaink, egy pillanatra se feledjük.

Mészáros Lőrincnek mi, magyar adófizetők vettük a jachtot, Orbánnak a házat, a kisvasutat. Még nem tudjuk, mit hoz neki a Mikulás, de az is sokba lesz nekünk.

A Jézuskáról nem is szólva.

Orbán Ráhel is tőlünk kapta a saját lábát, amelyen egészen a bahreini energetikai miniszterig ballagott.

Bulvárország urai és csókosaik fényűző módon élnek, illő lenne hát, ha a bulvárkormány vezetője időnként ezekkel a bulvárügyekkel is foglalkozna. Hiába mondta, hogy neki nincs köze vagyontárgyakhoz, ennél jobban csak annak örülnénk, ha el is hihetnénk, hogy Mészáros, Garancsi, Vajna és a többi urak nem az ő strómanjai.

Mint ahogyan Kádárnak sem volt köze vagyontárgyakhoz, csak az őt körülvevő embereknek. A szocializmus idején állítólag a dolgozó népé volt az ország, mégsem volt közük semmihez. Erről szólt akkoriban a viccesnek szánt mondás: a konyak a dolgozó nép itala, melyet választott képviselői útján fogyaszt.

Akkor azt mondták, hogy milyen rendes, puritán ember a Jani bácsi, milyen kár, hogy ennyi gazemberrel van körülvéve.

Mintha nem ő vette volna körül magát ezekkel a gazemberekkel.

Úgyhogy miniszterelnök úr, ideje lenne a bulváros híreknek is több figyelmet szentelni. Tudjuk ugyanis, hogy ki vette körül Önt ezekkel a pénzéhes, korrupt gazemberekkel. És, ha eljön az idő, nem fogunk majd nem emlékezni az Ön által vezetett bulvárkormányra.

 

 

 

Most & Itt
2016.09.13 12:23

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.