Most & Itt

Kérem én is azt a kurva lovagkeresztet

Nem B. Zsoltról írok, hanem arról, hogy Lázár János miként magyarázkodott a sajtómunkások előtt, amikor indokolni próbálta B. Zsolt kitüntetését.

„Én azt gondolom személyesen, Bayer Zsolt eddigi munkásságában sokkal több az elismerésre méltó, mint a hiba, ezért a kitüntetést helyes dolognak tartom."

Ezt mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Ezt gondolja személyesen. Nem kollektíven gondolja, nem is személytelenül, hanem kifejezetten személyesen.

Személyesen én ezt csak úgy tudom értelmezni,. hogy Lázár János szerint B. Zsolt többször nem volt rasszista, kirekesztő és obszcén, mint ahányszor rasszista volt kirekesztő és obszcén. Vagyis, ha valaki időnként rasszista, máskor meg nem, akkor az helyénvaló. Ha a menekülteket potenciális terroristának nevezi, és visszaküldené őket a sivatagba teveszart zabálni, az Lázár János szerint nem gusztustalan, gyomorforgató és vállalhatatlan, hanem hiba. Cigányozni, zsidózni úgyszintén. És miután B. Zsolt nem minden mondatában nevezi teveszart zabálóknak a menekülteket, nem minden írásában cigányozik és zsidózik, ezért Lázár János szerint a munkássága inkább elismerésre méltó, mint hibás.

Ha egy tolvaj csak néha lop, de élete nagyobb részben nem, az elismerésre méltó és kitüntetést érdemel.

Ha egy politikus csak alkalmanként korrupt és évente csupán néhányszor vesz át kenőpénzt, de számos esetben nem, akkor neki is jár az elismerés.

Talán a nagytestű kopasz urakat is érdemes lenne megdobni valamilyen kitüntetéssel, amiért nem mindig állják útját a népszavazási kezdeményezéseknek, csak akkor, amikor valaki megkéri őket. És a ligetvédőkkel szemben is csak alkalmanként lépnek fel fenyegetően, ráadásul, nem is mindig verik meg őket.

Most olyan szavak következnek, amelyeket békeidőben nem szoktam leírni: a kurva anyját annak, aki kitalálta, hogy ezt a gecit kitüntessék. Annak is, aki jóváhagyta a kitüntetést. Annak is, aki rábólintott, átadta.

Tudom, hiba volt ilyen szavakat használnom. De miután még sohasem tettem ilyet, és ez az első ilyen jellegű hibám, vegyük úgy, hogy a munkásságomban sokkal több az elismerés, mint a hiba.

És most kérem én is azt a kurva lovagkeresztet.

 

 

Most & Itt
2016.08.21 08:55

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.