Most & Itt

Magyarország mitől halszagú?

Magyarország nem azért halszagú, mert Desmond Child egy újrafutózott dalt sózott rá a magyarokra 1956 hatvanadik évfordulóján. Ez a magyar-kubai származású honfitársunk ugyanis úgy gondolta, hogy a magyar forradalom emlékének, és úgy általában, a magyaroknak, egy bóvli is megteszi.

Magyarország nem azért halszagú, mert ezen kívül is számos homály van a dal körül. Az első hírek még arról szóltak, hogy Orbán Viktor rendelte meg a nótát a zeneszerzőtől, jelenleg úgy tudni, ő csupán arról beszélgetett a szerzővel, hogy jó lenne egy dal, amely emléket állít a forradalomnak, és a fiatalokat is közelebb viszi 56-hoz.

Halszagról akkor szó sem esett.

Magyarország tehát nem ezért halszagú.

Magyarország azért halszagú, mert itt a jogállam a legjobb indulattal is csak nyomokban lelhető fel. A demokratikus intézményrendszert lebontották, ebben az országban csak az történhet, ami O. Viktornak hasznot hoz.

A hibákat nem kijavítják, hanem megmagyarázzák.

A bűnt nem üldözik, hanem pártolják.

A közmédiában hírek helyett propagandát adnak. Nem tájékoztatják az embereket, hanem befolyásolják. Arról számolnak be, ami a hatalomnak fontos. Ami kínos, azt elhallgatják.

Ilyen utoljára a hetvenes években volt, de már akkor is szégyellték.

Ma nem szégyellnek semmit. A hatalom mai urainak az a jó, ha Magyarország halszagú. Árvalányhajas, múltba néző, hátrafelé nyilazós.

Egy olyan ország, ahol nem vita van, hanem veszekedés. Ahol a szavak már jó ideje elhagyták eredeti értelmüket.

Valamit megvédeni ma azt jelenti, hogy ellopni. A mi azt jelenti, hogy én. A közös azt, hogy nincs hozzá közöd.

Magyarország azért halszagú, mert a köztévé riportere az olimpia idején következmények nélkül megtehette, hogy a menekült válogatott úszóját meg sem említette. (Mellesleg, a 18 éves szír lány nyerte a futamot.)

Magyarország azért halszagú, mert ugyanez a riporter a magyar nők által megnyert aranyak után rendre azt találta mondani: ez férfimunka volt. Békeidőben, normális országban az ilyen akár vicces is lehetne, így azonban szánalmas volt és szomorú Gyomorforgató.

Magyarország azért halszagú, mert az ország miniszterelnöke azt nyilatkozta: nyolcszor vertük meg a világot. Holott ez nem verekedés volt, hanem verseny.

Magyarország azért halszagú, mert Áder János a köztársasági elnöke. Egy olyan ember, akinek fontos kérdésekben nincs mondanivalója. Aki, ha helyzet van, hallgat, és elmegy horgászni.

Magyarország azért halszagú, mert Rogán Antal. Mert Lázár János. Mert Semjén Zsolt. Mert Mészáros Lőrinc. Mert Garancsi István. Mert Vajna Tímea férje. Mert Mengyi Roland.

Magyarország azért halszagú, mert a fejétől bűzlik.

Most & Itt
2016.08.25 11:50

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.