Most & Itt

Nem tesz LSD-t a Vízművek a Kétfarkúak ivóvízébe

Tudta? A Fővárosi Vízművek bármikor LSD-t csempészhetne az ivóvízbe. Ez volt a szöveg, ami a vízműveknél kiverte a biztosítékot.

Plakátjuk szövegezése teljes mértékben és komolyan alkalmas arra, hogy jelentősen negatív színben tüntesse fel a Fővárosi Vízmű Zrt. által nyújtott ivóvízszolgáltatást. Ezt írta a cég a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak eljuttatott közleményében. Majd jött a fenyegetés: Önök Társaságunk hírnevét kampányszövegükkel súlyosan megsértették. Emiatt azonnal jogi lépéseket kezdeményezünk.  

Most idézhetnénk a klasszikusokat, miszerint akinek humora van, az mindent tud, akinek nincs, az mindenre képes.

Még arra is, hogy LSD-t tegyen az ivóvízbe.

A Kétfarkúak nem állították, hogy a Fővárosi Vízművek LSD-t tenne a magyar emberek vízébe. Mindössze annyi történt, hogy a szöveg a vízműveket gyakorlatilag mindenhatósággal ruházza fel. Azt sugallja velük kapcsolatban, hogy kitűnő szervezet, akik a szakmájuknak dicséretére válnak, mert képesek arra, hogy bármit megtegyenek. Még azt is, hogy ha akarnák, akkor LSD-t tegyenek az ivóvízbe.

De nem akarják. Miért is akarnák? A vízművek korábban soha nem nyilatkozott ezzel kapcsolatban semmit, senki emberben fel nem merült, hogy LSD-t tennének az ivóvízbe.

Mi lenne nekik ebben a jó? Miért is szereznének be az ivóvíz LSD-sítéséhez elegendő mennyiségű szert? Ami, főleg, ha jó minőségű, köztudottan drága dolog. Ráadásul a beszerzése sem könnyű. Ipari méretekben pedig majdhogynem lehetetlen. Ha csak az állam, vagy a főváros nem segít. Esetleg egy bőkezű szponzor. De ilyenre gondolni sem merünk. Nem is akarunk. Ha akarnánk, akkor sem mernénk, ha meg mernénk, akkor nem akarnánk.

A Fővárosi Vízművekre amúgy az lenne sértő, ha a Kétfarkúak azt írták volna: a Fővárosi Vízművek annyira béna, hogy még arra sem képes, hogy LSD-t tegyen az emberek vízébe. Tehetségtelen, töketlen banda. Ha akarna valamit, nem tudná megtenni. Mert nincs hozzá elég esze. Sütnivalója. Gógyija. Balfékek gyülekezete.

Ha a Fővárosi vízművek valóban beperli a Kétfarkúakat, akkor egy eléggé vicces perben azt kell bizonyítania, hogy ő nem akar LSD-t tenni az emberek vízébe. Vagy azt, hogy ha akarna, akkor sem tudna.

Vagy tudna, de nem bármikor.

Ilyen alapon bárki nehezményezheti azt is, hogy Orbán Viktor, ha akarná, még a mostaninál is jobban gazdagodhatna. Aztán, ha valakinek, például Orbán Viktornak nem tetszik, járhatna szegény a bíróságra, látástól vakolásig. Bizonygathatná szívére tett kézzel, hogy neki eszébe sem jutna ennél is jobban gyarapodni.

És nagyon csodálkozna, hogy mindenki kiröhögi.

Szóval, a vízművek helyében én azért ezt az egészet még egyszer végiggondolnám.

Persze, a Kétfarkúak is lehettek volna konkrétabbak. Mert mi az, hogy bármikor? Kéretik jobban körülírni: reggel, este?

Hetente, kéthavonta?

Itt valami nagyon nem oké.

Nem lehetne inkább fekáliát nem beletenni az ivóvízbe? Azt a magyar emberek is jobban megértik.

Most & Itt
2016.08.29 08:10

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.