Most & Itt

Pilz és Pukli – a kockás ingesek, akiktől Orbán fél

Néhány hete azt sem tudtuk róluk, hogy a világon vannak, ma meg már tőlük hangos az ország.

Pilz Olivér az a miskolci tanár, aki visszaszólt Orbánnak, amikor a miniszterelnök azt kérdezte, hogy ki áll mögötte. Csak a tábla, mondta Pilz Olivér, és ebben a mondatban minden benne volt. Bűn lett volna ennél többet mondani, akinek van füle hozzá, érti, akinek nincs, annak úgyis mindegy. Az utóbbiból legföljebb miniszterelnök lehet.

Pukli István budapesti iskolaigazgató pedig azzal vívta ki a felsőbbség haragját, hogy csatlakozott a miskolci gimnázium petíciójához, ezért vegzálja most a hatalom.


Normális országban nem kellene ismernünk ezeket az embereket. Dolgoznának, pontosan és szépen, mint mindenki más, akinek van munkája, hivatása, és akit hagynak dolgozni.

Pilz és Pukli, sok ezer kollégájukkal együtt nyilván szívesebben tanítana, mint hogy a Kossuth téren állva magyarázná a hatalom urainak azt, amit a minisztériumi embereken kívül majdnem mindenki ért. Pilz Olivér nem véletlenül mondta, hogy mögötte csak a tábla áll. Ez az ő dolga: taní-tani. Megtanítani a diákoknak a tananyagot, és nem mellesleg, példát mutatni. Abban például, hogyan kell normálisan, szabadon élni, gondolkodni.

Ez nem tetszik a Klik nevű szörnyképződmény megteremtőinek, mert ők nem szabad embereknek, hanem szolgának tekintik a tanárokat. (Zárójel: nem csak őket, mindenki mást is, aki hagyja magát.) Jelentéseket kér tőlük a Klik nevű szörnyképződmény, irreális határidőre és mennyiségben. Iskolaigazgatók jogosultságait veszi el, miközben a volt államtitkárnak van képe azt mondani, hogy nem szereti a borotválatlan, kockás inges tanárokat.

Nem vagyunk egyformák: Orbánnak a kövér katona a halála, mások viszont a borotválatlan ideológiákat, a nemzeti szotyialista miniszterelnököket nem kedvelik.

A kormány most megtalálta a legújabb ellenséget. Még a régiek is itt vannak közöttünk, a migráncsok, akik elvennék a magyarok munkáját – ha a kormány hagyná, már az összes magyar ember munkája el volna véve.

És Soros Györggyel is lehet ijesztgetni a népet, igaz, az ő esetében van is miért: ő az a magyar származású amerikai milliárdos, aki annak idején Orbán Viktornak és társainak ösztöndíjat adott, hogy nyugat-európai és amerikai egyetemeken kupálódjanak. Nem sok ragadt rájuk az ottani mentalitásból, kidobott pénz volt, amit Soros rájuk költött. Adta volna inkább valamely éhező gyermekeket istápoló civil szervezetnek, vagy kutyamenhelynek – bárhol jobb helye lett volna a pénznek.

Magának kereste a kormány a bajt: pökhendisége és rövidlátó gőgje miatt zúdul rá a népharag. Hiába, hogy Pilz, Pukli, valamint a többi kockás inges nem fenyeget senkit, mégis, vannak, akik félnek tőlük.

 

Most & Itt
2016.02.17 15:17

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.