Most & Itt

Megmérgesedett a legnagyobb uzsorás

Csányi Sándor, az OTP Bank vezére összevonta a szemöldökét. Nem akárkié az a szemöldök, Magyarország leggazdagabb emberéről beszélünk...

Csányi Sándor, az OTP Bank vezére összevonta a szemöldökét. Nem akárkié az a szemöldök, Magyarország leggazdagabb emberéről beszélünk, aki annyira vagyonos, hogy még Mészáros Lőrincnél is többje van.

Pedig Csányi soha életében nem volt gázszerelő.


Viszont most van ez a Quaestor-ügy, aminek a kormányzati kezelése kapcsán borult ki Csányinál a bili. Alkotmánybírósággal fenyegetőzik, a devizahiteles elszámolások kapcsán pedig Strasbourgig is hajlandó elmenni. Mert az nem járja, mondja Csányi, hogy a tisztességes bankárok fizessék meg a tisztességtelenek által okozott károkat.

Mondhatta volna szebben, kis lovag. De legalábbis, évekkel korábban.

Akkor, amikor bevezették a bankadót.

Akkor, amikor nekimentek az IMF-nek, a bankoknak és mindenkinek, akinek a pénzvilággal bármiféle kapcsolata volt.

Akkor, amikor azt sugallták a keményen dolgozó kisemberek felé, hogy a bankárok bűnözők. Miközben az ország legnagyobb uzsorása (Lázár János szíves közlése) mindenkinél jobban tudja, hogy a bank nem bűnszövetkezet, hanem a gazdaság egyik fontos pillére.

Ily módon az sem lehet újdonság a számára, hogy vannak tisztességes bankárok, és vannak tisztességtelenek. Rendes orvosok, ügyvédek, pékek, árufeltöltők, és mindegyik foglalkozási ágban akadnak gazemberek.

Talán azért hallgatott Csányi Sándor, mert azt hitte, hogy neki jó lesz az, ami másnak nem. Hogy kivonulnak majd a külföldi bankok, mert az anyacégnek elege lesz abból, hogy csak tömik a pénzt a magyar leányukba, nyereség meg sehol semmi. Hogy megritkulnak a hazai versenytársak, mert bár Csányinak és az OTP-nek is fáj a tőlük elvett néhány milliárd, a náluk kisebbeknek még náluk is jobban hiányzik. Annyira hiányzik, hogy el sem tudják majd viselni.

Lehet, arra várt, hogy egyszer majd azt a sok jó magyar forintot, amelyet lenyúlt tőle a Nemzeti Együttműködés Rendszere, visszakapja. Nem készpénzben, hanem egy normálisan működő gazdaság, tiszta átlátható jogalkotás és törvénykezés formájában. Az átláthatóság ugyanis mindig jót tesz a gazdaságnak, mert a befektetők minden másnál jobban rajonganak a kiszámítható gazdasági környezetért.

Persze az is megérne egy misét, hogy vajon mennyire kell komolyan venni Csányi úr mostani nekibuzdulását. Hamarosan talán erre is fény derül. Ha legközelebb ismét feltűnik a Videoton VIP páholyában a Kedves Vezető oldalán, akkor még a mostaninál is jobban fogjuk tudni, hogy miről mit gondoljunk.

Most & Itt
2015.04.18 21:04

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.