Videón Tiencsin pokoli éjszakája

Apokaliptikus jelenetet rögzített videóra egy szemtanú Tiencsinben azon az éjszakán, amikor még tisztázatlan okokból kigyulladt és felrobbant egy veszélyes vegyi anyagokat kezelő vállalat telephelye. Aki átélte, okkal hihette, hogy háború tört ki, vagy elérkezett a világ vége.

Két háztömbnyire volt az a szemtanú a tragédia helyszínéről, akinek másfél perces videója pénteken bejárta a világsajtót. A felvételen az látható, ahogy hatalmas lángokkal ég az üzem, majd hirtelen robbanás rázza meg a várost. A videós férfi és egy vele tartózkodó nő először elhűlve, hitetlenkedve reagál a történtekre, majd a második, pokoli robbanás után menekülni kezdenek.

Ahogy azt péntek délelőtt mi is megírtuk, a lángok még 36 órával a detonáció után is tomboltak a kikötővárosban, a kormány vegyvédelmi szakembereket rendelt ki, mivel még mindig nem tudni, pontosan milyen veszélyes anyagok és mekkora mennyiségben juthattak ki a szabadba. Tiencsinben a közhangulat veszélyes, a bánattól lesújtott emberek félnek a környezeti katasztrófától.

A helyi idő szerint szerda késő eset bekövetkezett tragédiában a legfrissebb adatok szerint 55-en vesztették életüket, és több százan megsérültek, 71 ember állapota válságos. Sokan eltűntek, de reményre ad okot, hogy találtak túlélőket pénteken is a romok alatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.