Túlélőt találtak Tiencsin lángoló romjai között

36 órával a robbanássorozat után még mindig lángol a veszélyes vegyi anyagokkal foglalkozó cég raktára Tiencsinben, ahol pénteken a romok között megtalálták az egyik 19 éves tűzoltót.
A szakemberek folyamatosan vizsgálják a levegő összetételét az észak-kínai Tiencsinben, ahol a mentőcsapatok tagjainak védőruhát kell viselniük.

Pénteken a romok között egy túlélőt is találtak, egy 19 éves tűzoltót - írja a BBC. Zhou Tit kórházba szállították, a Guardian információi szerint állapota stabil.

A korábbi hírek szerint a halottak között 17 tűzoltó is van, és további 18 eltűnt, ők ugyanis már a helyszínen dolgoztak, amikor az óriási robbanás történt.

Jelenleg több mint ezer tűzoltó és 140 tűzoltóautó igyekszik megfékezni a lángokat.

A baleset a Zsujhaj Logistics vállalat raktáraiban történt. A cég veszélyes vegyi anyagok kikötői raktározásával és szállításával foglalkozik. A hatóságok ugyanakkor pénteken közölték, hogy egyelőre nem tudják pontosan, milyen anyagok voltak a raktárban és ismeretlen a robbanás oka is.

 

A BBC helyi tudósítójának beszámolója szerint Tiencsin lakói egyre feszültebbek, aggódnak a hatalmas erejű robbanás esetleges környezeti hatása miatt, és hogy a hatóságok titkolóznak, és nem árulják el a teljes igazságot.

A robbanások óriási pusztítást végeztek, a környező épületek összedőltek vagy megrongálódtak, a környéken parkoló kocsik kiégtek. Több mint 3500-an vesztették el otthonukat.

A legfrissebb adatok szerint 55-en vesztették életüket a szerdai robbanásban, és több százan megsérültek, 71 ember állapota válságos.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.