Valaki irányíthatta a németországi öngyilkos merénylőt

Intenzív üzenetváltást folytatott valakivel a szír merénylő percekkel az előtt, hogy működésbe hozta volna pokolgépét a németországi Ansbach óvárosában - írta a bajor belügyminiszter nyilatkozatát idézve a hirado.hu.

Ahogy arról beszámoltunk, a 27 éves támadó vasárnap késő este egy szabadtéri koncert közelében hozta működésbe a hátizsákjába rejtett pokolgépet. A robbanásban a merénylő meghalt, tizenöten megsebesültek.

Az állami média hírportálja szerint Joachim Herrmann miniszter azt mondta, kétséges, hogy a merénylet időzítése véletlen lett volna, "és igen valószínű, hogy valaki irányította (a támadót) a háttérből". 

Azt nem tudni - vagy nem árulják el -, hogy kivel csetelt a merénylő, sem azt, hol tartózkodott beszélgetőtársa. A merénylet helyszínén és az elkövető szállásán talált nagy összegű készpénz is arra utal ugyanakkor, hogy voltak megbízói.

A német sajtó szerdán arról cikkezett, hogy a merénylő Irakban és Szíriában is harcolt, több terrorszervezettel állt kapcsolatban, a robbantás előtt is folyamatos kapcsolatban volt az Iszlám Állam dzsihadista szervezet egyik tagjával. Ezt a belügyminiszter nem erősítette meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.