Két katona erőszakolta meg a részeg férfit

Két, Nagy-Britanniában kiképzésen részt vevő líbiai katona kiszökött a laktanyából, majd megtámadott egy erősen ittas férfit, akit mind a ketten megerőszakoltak egy parkban. Az eset még tavaly októberben történt, a cambridge-i koronabíróságon a vádlottak tört angolsággal közölték, szó sincs erőszakról, a férfi is akarta az aktust.

A 33 éves Moktar Ali Saad Mahmoud és a 32 éves Ibrahim Abugtila a cambridgeshire-i Bassingbourn laktanyában vettek részt a brit hadsereg katonai kiképzésén. Október 26-án este a két férfi kiszökött, és elkapott egy erősen ittas, esküvőről érkező férfit – írja a Daily Mail.

A Christ's Pieces nevű parkban kapták el, majd lefogták és mind a ketten megerőszakolták. 38 percig bántalmazták áldozatukat, aztán elmenekültek a helyszínről, ám az áldozat azonnal értesítette a rendőrséget.

A két férfi azt állítja, nem történt nemi erőszak, a szexuális aktust a harmadik fél is akarta. John Farmer ügyész szerint azonban a meg nem nevezett férfi nem volt olyan állapotban, hogy így vagy úgy kifejezze, beleegyezik a történtekbe.

Több, a brit kiképzésen részt vevő líbiai katonával volt gond tavaly. Novemberben öt líbiai ellen emeltek vádat, közülük ketten elismerték, hogy szexuális bűncselekményt követtek el.

Az incidens után a brit Honvédelmi Minisztérium úgy döntött, záros határidőn belül visszaküldi Líbiába a Nagy-Britanniában tartózkodó 300 katonát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.