Több tucat tálibbal végeztek az iskolai mészárlás óta

A pakisztáni biztonsági erők két műveletben, Pesavár közelében támadták a tálibokat. Az akció során öt szélsőséges iszlám harcossal végeztek.

A katonai műveletre az után került sor, hogy tálib fegyveresek megrohamoztak egy iskolát Pesavárban, és halomra ölték a gyerekeket. A keddi vérengzésben 141 ember vesztette életét, főként az intézmény diákjai.

A tálibok támadása miatt a pakisztáni börtönökben felgyorsították a végrehajtást, és fokozták a biztonsági intézkedéseket. Sokan azt mondják, hogy a fegyveres harcosok megtámadhatják a börtönöket és kiszabadítják társaikat. Pakisztáni tisztviselők pedig attól tartanak, hogy a tálibok katonatisztek gyermekeit akarják foglyul ejteni váltságdíjként, a börtönben ülő társaikért cserébe.

Pakisztán az iskolai vérengzés miatt úgy döntött, felújítja a halálbüntetést. Az első kivégzéséket pénteken hajtották végre.

A Pesavárban történt események után a pakisztáni hadsereg támadást indított a tálibok ellen az egész ország területén. Több tucat felkelőt öltek meg.

Mindeközben a BBC beszámol róla, hogy a Pakisztánnal szomszédos Afganisztánban a NATO által vezényelt légicsapásokban öt fegyveres halt meg a pakisztáni határ közelében. A külföldi csapatok az év végén vonulnak ki Afganisztánból.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.