Halállistát készített az egyetemi lövöldöző

William S. Klug mellett egy másik tanárt is meg akart ölni a férfi, aki szerdán rendezett ámokfutást Los Angelesben. Kiderült, az egyetemi mészárlás előtt saját feleségével is végzett.

Bár a férfi nevét korábban nem hozták nyilvánosságra, most már biztos, hogy Mainak Sarkar, a 38 éves volt doktorandusz adott le több lövést a tanárra. Sarkar a gyilkosság után magával is végzett. Az eset miatt akkor lezárták a Los Angeles-i egyetemet és a környéket is.

Az (ön)gyilkos korábban azzal vádolta meg Klugot, hogy az ellopta számítógépes kódját, és odaadta valaki másnak. Ottani megbízható források szerint teljességgel kizárt, hogy Klug ilyet tett volna – számolt be az ügy fejleményeiről a Los Angeles Times.

Sőt, Sarkar 2013-as doktori disszertációjában még háláját fejezi ki Klugnak a segítségéért. Azóta azonban elfajultak a dolgok, Sarkar hónapokon keresztül posztolt kemény üzeneteket a tanárról közösségi oldalakon. Március 10-én például figyelmeztette a többi tanulót, hogy tartsa magát távol a férfitől, aki egy „nagyon beteg ember”. Sarkar egyébként 2013-ban végzett a UCLA-n, azóta a minnesotai St. Paulban élt.

Ottani lakásában bukkantak egy halállistára a rendőrök, amelyen egy nő neve mellett szerepelt Klug és egy másik tanár is, aki jól van, a lövöldözés idején nem tartózkodott az egyetemen, ezért nem találta meg Sarkar.

A nő ügye igencsak érdekes. Bár nevét nem hozták nyilvánosságra, azt elárulták a rendőrök, hogy csütörtök este a minnesotai külvárosban lévő Brooklyn Park egyik lakásában rábukkantak egy holttestre. A helyiek szerint a lakó neve Ashley Hasti, aki 2011 júniusában feleségül ment Sarkarhoz. A nőt lelőtték, valószínűleg már napok óta halott lehetett.

Az egyetemi gyilkosság helyszínén, Klug irodájában a rendőrök ugyanakkor szintén találtak egy üzenetet Sarkartól, rajta a férfi címével, és azzal a megjegyzéssel, hogy valaki nézzen rá a macskájára.

A Los Angeles-i Rendőrség ezután az FBI és a minnesotai hatóságok embereivel is együttműködött, átkutatták a lakást, így találták meg a listát. De nemcsak „ártatlan” papírokat, hanem lőszert is találtak, emellett rábukkantak az egyik, UCLA-n talált pisztoly dobozára is. 

A rendőrség tovább nyomoz, próbálják összerakni Sarkar gyilkosság előtti napjait. A férfi kocsiját is keresik, egy szürke Nissant. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.