Lelőtt egy tanárt, majd magával is végzett a mérnöki karon egy diák

Két áldozata van a szerdán a Los Angeles-i UCLA egyetemen történt lövöldözésnek, egy fiatal professzor és maga a merénylő. Azt egyelőre nem tudni, miért rántott fegyvert a támadó.

„Gyilkosság és öngyilkosság történt” – közölte Charlie Beck, a Los Angeles-i rendőrfőnök. „Úgy tűnik, hogy teljes egészében véget ért. Nincsenek további gyanúsítottak, és nincs további fenyegetés a UCLA kampuszán.” Hozzátette, a helyszínen a fegyvert is megtalálták – számolt be a The New York Times

Mindenkit átvizsgáltak, aki a lövöldözés helyszíne felől érkezett
Patrick Fallon / Reuters

Szerda délelőtt dördültek el a lövések. A mechanikai és repülőmérnöki kar egyik professzorát, William S. Klugot ölték meg a mérnöki kar egyik kis irodájában a CNN értesülései szerint. A rendőrséget helyi idő szerint 10 órakor riasztották. A hatóságok lezárták a Los Angeles egyik sűrűn lakott részén álló kampuszt, ahol 40 ezer diák tanul. Az egyetemi épületek közötti utcákon puskás rendőrök járőröztek, míg a különleges egységek emeletről emeletre fésülték át az épületeket.

 

 

A diákokat és az egyetemi dolgozókat sms-ben és e-mailen értesítették, hogy keressenek menedéket. A pánikba esett hallgatók különböző módszerekkel próbálták elbarikádozni magukat. Volt, aki a nyomtatókat kötötte hozzá a folyosóajtóhoz, mások az övükkel kötötték ki az ajtókat, amik nem voltak zárhatóak.

Közel 100 hallgató ragadt az ebédlőben is. „Megkaptuk a figyelmeztetést, egy nő pedig azt mondta, ez nem vicc! Mindenki menjen az ebédlő hátsó részébe, távol kell maradnunk az ablakoktól” – meséli az elsőéves Teddi Mattox, aki reggelizett a lövöldözés idején. „Legalább másfél órát voltunk ott. Többen sírtak vagy remegtek. Mindenki ideges volt. Én még mindig remegek, pedig már másfél órája vége.”

 

 

„Azonnal elbarikádoztuk az ajtókat, a nyílások elé szemeteskukákat tettünk, lekapcsoltuk a lámpákat és elhúztuk a sötétítőket” – sorolja az ilyenkor szokásos teendőket Melanie Beecher. A szintén elsőéves lány éppen odaért a filozófiaórájára, amikor az első riasztást kiadták. Azonnal hívta a barátait, akik még nem értek oda, hogy maradjanak a kollégiumban.

Az áldozatról, a 39 éves, kétgyerekes tanárról azt írta a CNN: Klugot mindenki kedves embernek jellemezte, akit pozitív személyisége miatt szerettek a diákok.

 

 

A lövöldöző személyazonosságát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, írja a Quarz. Mindössze annyit lehet tudni, hogy egy fiatal férfi, a kora alapján feltehetőleg az egyik diák volt az elkövető. A helyszínen találtak egy búcsúlevelet.

A tragédia miatt egész héten nem lesz már tanítás az egyetem mérnöki karán, a vizsgákat és az évzárót jövő hétre halasztották.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.