Tíznapos szükségállapot Maliban

A pénteki bamakói túszdráma miatt Ibrahim Boubacar Keita elnök tíz napra kihirdette a szükségállapotot, illetve háromnapos gyászt rendelt el. 

Az elnök Csádból érkezett vissza egy regionális találkozót megszakítva -írja a BBC.

A november 20-i támadásban iszlamista fegyveresek 170 túszt ejtettek. A többórás túszdrámában egyes források szerint 19-en vesztették életüket, mások 21, illetve 27 holttestről tudnak. A fegyveresek közül ketten szintén meghaltak.

A halálos áldozatok közt van Geoffrey Dieudonne, a belga parlament Vallónia tartományának képviselője. Három kínai és egy amerikai áldozatról is beszámoltak. A túszok szabadulásáról készített felvételeken látszik, hogy a hotelt elhagyó emberek legtöbbje sebesült. Philip Hammon brit külügyminiszter elmondta, hogy a hotelben tartózkodó mindhárom brit állampolgár biztonságban van. 

Barack Obama amerikai elnök a történtek kapcsán azt nyilatkozta, ez egy újabb emlékeztető, hogy a "terrorizmus korbácsa" számos nemzetet fenyeget. A támadás barbarizmusa pedig "csak még jobban megszilárdítja az elhatározásunkat, hogy megfeleljünk a kihívásnak".

Az amerikai tulajdonban lévő hotel kedvelt szálláshelye a külföldi üzletembereknek és a repülőgépek személyzetének. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.