Tízezreket menthet meg az éhhaláltól a segélyszállítmány

A szíriai kormány engedélyt adott, hogy újabb segélyszállítmányt szállítsanak hét olyan területre, amely ostrom alatt áll, köztük Madajába, ahol negyvenezer ember él vesztegzár alatt.

Farhan Haq, az ENSZ szóvivője közölte, a segélykonvojok már útra készen állnak, és amint lehetséges, el is indulnak. Hét, ostrom alatt álló területre érkezik majd szállítmány, köztük a Damaszkusztól északnyugatra, a libanoni határhoz közel fekvő Madajába, ahol több tízezren éheznek hónapok óta. Januárban ugyan küldtek segítséget, ám a humanitárius segélycsomag nem oldotta meg a helyzetet.

Arról, hogy pontosan mikor és honnan indul el a konvoj,, egyelőre nincs információ. Haq annyit közölt, hogy a polgárháború sújtotta ország keleti részén fekvő Deir Ez-Zor és Idlib tartományban található Fúa és Kefraja, Madaja, Zabadani, Kafr Batna, és Damaszkusz külvárosa, Muadhamija számíthat a közeljövőben a segítség érkezésére.

Kedden Oroszország kategorikusan visszautasította a szíriai kórházak bombázásával kapcsolatos vádakat. Ahogyan arról beszámoltunk, hétfőn közel 50 civil vesztette életét, amikor rakétatámadás ért három kórházat és egy iskolát Szíriában a felkelők által ellenőrzés alatt tartott területeken.

Ahmet Davutoglu török miniszterelnök azt nyilatkozta, az oroszok felelhetnek az Azazban történtekért, és a Mááret an-Númán-i klinikát ért támadásért is Moszkvát tették felelőssé. Rijad Haddad, Szíria moszkvai nagykövete viszont azt állítja, az amerikai légierő bombázta le a középületeket, „nyilvánvalóan véletlenül” – idézte a politikust a BBC.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.