Tízezrek tüntettek Tel-Avivban

A megmozdulást a Netanjahu-kormány szociálpolitikája és a megélhetési költségek meredek emelkedése miatt tartották. A lakásárak 20 ezer dollár/négyzetmétertől indulnak.

Helyszíni jelentések szerint az ország minden szegletéből érkeztek résztvevők a tel-avivi felvonulásra, hogy támogassák azt a néhány száz embert, akik sátrat vertek a nagyváros központjában, és napok óta ott laknak, tiltakozásul a Benjámin Netanjahu vezette kormány szociálpolitikája ellen.

„Igazságot akarunk, nem könyörületességet" - hirdették a tüntetők az egyik transzparensen. A tiltakozások egyik fő oka az élelmiszer- és üzemanyagárak mellett a lakhatási költségek meredek emelkedése; az elmúlt két évben Izraelben ugrásszerűen megnőttek a bérleti díjak és a lakásárak. Tel-Avivban vagy Jeruzsálemben úgyszólván lehetetlen, hogy egy fiatal pár önerőből saját lakáshoz jusson; de a kevésbé felkapott helyeken is 20 ezer dollártól indul a lakóingatlanok négyzetmétere, miközben egy közalkalmazott bére nem éri el a havi kétezer dollárt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.