Tizenévesek erőszakolták meg a kétéves kislányt

Két tizenhét éves fiút tartóztattak le a kétéves delhi kislány megerőszakolása miatt – jelentették be vasárnap a helyi hatóságok.

A két tizenévest a környékbeliek kihallgatása után vették őrizetbe. Áldozatukat, egy két és fél éves kislányt pénteken rabolták el, később egy parkban hagyták. Mindkét gyanúsítottat ismerte a lány családja - tájékoztatott a BBC.

Delhiben egy nap alatt két kisgyermeket is megerőszakoltak, a másik ügyben három férfit tartóztattak le csoportos nemi erőszak miatt. Ők egy ötéves kislányt támadtak meg. A gyereket egy szomszéd házba csalták, majd megerőszakolták. Mindkét gyereket kapott orvosi ellátást, és valószínűleg túl van a veszélyen.

A mostani két eset újra rávilágított arra, hogy India képtelen megbirkózni a szexuális erőszak kérdésével. A két kislányt alig egy héttel azután erőszakolták meg, hogy egy négyéves kislányt találtak egy vasúti vagon közelében, aki szintén nemi erőszak és brutális bántalmazás áldozata lett, egy éles tárggyal többször megvágták.

Indiában  2012-ben csaptak a legmagasabbra az indulatok a nemi erőszak miatt, amikor egy 23 éves orvostanhallgató lányt erőszakoltak és vertek majd, majd hajítottak ki egy mozgásban lévő delhi buszból. A lány több életmentő műtét ellenére Szingapúrban belehalt a sérüléseibe, az országszerte tartott tömegtüntetések nyomán pedig szigorítottak az erőszaktevőket sújtó törvényeken, egyelőre azonban kevéssé érezhető, hogy a törvényi változásoknak lenne visszatartó erejük. a gyerekeket és nőket érő szexuális erőszak az egész országban mindennapos jelenségnek számít. Csak Delhiben több mint kétezer ügyben indult nyomozás tavaly, miközben a hatóságok is elismerik, hogy az áldozatok nagy része egyszerűen fél feljelentést tenni, és előfordul, hogy feljelentéskor maga a rendőr veszi rá őket szelíd erőszakkal vagy éppen fenyegetően, hogy ne tereljék jogi útra az őket ért sérelmet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.