Terminátortechnikáért ment Medvegyev az Egyesült Államokba

Dmitrij Medvegyev orosz elnök kedden a kaliforniai San Franciscóban kezdte meg egyesült államokbeli látogatását, amely során figyelmét a fejlett technológiák és az innováció terén folytatandó együttműködésnek óhajtja szentelni.

Arnold Schwarzenegger és Medvegyev tárgyal San Franciscóban
Russia's President Dmitry Medvedev (R) meets with California Governor Arnold Schwarzenegger during a visit to San Francisco, California June 22, 2010. REUTERS/Robert Galbraith (UNITED STATES - Tags: POLITICS)

Medvegyevet Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó üdvözölte a nyugati partvidéki amerikai nagyvárosban, különösen nagyra értékelve a magas rangú vendég látogatását. Az orosz államfő hangsúlyozta: útjának célja, hogy látogatása eredményeként teljes értékű kapcsolatok jöjjenek létre a csúcstechnológiát alkalmazó amerikai vállalatok és az orosz fél között.

Schwarzenegger javasolta Medvegyevnek, hogy állítsanak fel egy közös kereskedelmi bizottságot, amely segíthetné a már amúgy is gyorsan növekvő orosz gazdaság fejlődését. Medvegyev üdvözölte a javaslatot, emlékeztetve arra, hogy Kalifornia gazdasági értelemben az egyik legfejlettebb amerikai szövetségi állam. Az orosz vezetők közül elsőként látogat el Medvegyev a San Francisco környéki Szilícium-völgybe, amelynek mintájára a Moszkva melletti Szkolkovóban szándékoznak létrehozni innovációs központot. Medvegyev az amerikai innovációs és csúcstechnológiai tevékenység vívmányaival óhajt megismerkedni egyesült államokbeli látogatásnak első szakaszában.

Az orosz államfő találkozik többek között a Twitter, a Cisco, az Apple vezetőivel és esetleg a Google főnökeivel is: a Google ugyanis részt vesz majd Szkolkovo felügyelő bizottságában. Végül még szerdán felkeresi a Stanford egyetemet, ahol a társadalmi, tudományos és üzleti körök képviselőivel találkozik. Medvegyev látogatása második napján, csütörtökön tárgyal Barack Obama amerikai elnökkel Washingtonban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.