Templomok elleni merényletre készült egy huszonéves diák

Vasárnapra őrizetbe vettek egy 24 éves francia férfit, aki templomok elleni merényletre készült.

Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter közölte, Párizsban tartóztatták le a 24 éves informatikus hallgatót, akinek kocsijában rengeteg fegyvert és golyóálló mellényt találtak. A férfit gyilkossággal is vádolják, autójában ugyanis egy 32 éves, algériai nő holttestére bukkantak.

„Olyan dokumentumot is találtak (a rendőrök), amelyből egyértelműen megállapítható, hogy az érintett személy valószínűleg egy vagy két templom ellen tervezett azonnali merényletet. Vasárnap reggel ezt a támadást elhárítottuk” - idézi a Reuters Cazeneuve-öt.

A terror három napja Párizsban

Január 7-én a Mohamed-karikatúráiról ismert francia szatirikus lap, a Charlie Hebdo párizsi szerkesztőségébe két felfegyverzett férfi, Chérif és Said Kouachi hatolt be és nyitott tüzet. Az algériai származású testvérpár tizenkét halottat hagyott maga mögött, a szerkesztőség mindegyik vezetőségi tagja életét vesztette.

Január 8-án egy rendőrnő életét vesztette, egy utcaseprő pedig súlyos sérüléseket szenvedett a dél-párizsi külvárosi negyedben történt lövöldözésben. Az elkövető, Amedy Coulibaly másnap egy párizsi kóser boltnál lövöldözött, majd túszul ejtette az üzletben tartózkodókat. Négy túsz életét vesztette.

 

A francia titkosszolgálat ismerte és figyelte a diákot, aki a közeljövőben Szíriába szeretett volna szökni. Vasárnap vették őrizetbe, miután véletlenül meglőtte magát és hívta a mentőket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.