Szomáli célpontokat bombáz a kenyai légierő

A támadás válasz arra a tömegmészárlásra, amelyet csütörtökön hajtott végre a garissai egyetemen a szélsőséges iszlamista szervezet, az al-Shabaab négy terroristája.

Uhuru Kenyatta elnök korábbi ígéretének megfelelően hétfőn Szomáliában a kenyai légierő csapást mért a szélsőséges iszlamista terrorszervezet, az al-Shabaab két támaszpontjára is a 148-ember halálával járó csütörtöki garissai vérengzés miatt. A kenyai hadsereg szóvivője, David Obonyoa részleteket nem árult el a légicsapásokról, csak annyit mondott, ahogy a szomáli Gedo régiójában hajtották végre őket. Az al-Shabaab az itt lévő két támaszpontját használja a határon átnyúló támadásokhoz.

Az al-Shabaab négy fegyverese csütörtök hajnalban hatolt be Garissában az egyetem campusára, állította falhoz a diákokat és végezte ki őket. Ekkor és a kenyai hadsereg, illetve a rendőri erők kivezényelt egységeivel vívott tűzharcban összesen 148 ember halt meg, köztük a négy terrorista és hat rendőr is. A vérengzés értelmi szerzője valószínűleg az egyetemi tanárból terroristává vedlett Mohamed Mohamud volt, aki Garissában tanított, mielőtt még évekkel ezelőtt radikalizálódott volna. De kenyai volt az egyik merénylő is. Róla, Abdirahim Abdullahiról annyit tudni, hogy a patinás Nairobi Egyetemen szerzett jogászdiplomát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.