Szökésben a tuniszi merénylet egyik elkövetője

A tunéziai elnök egy televíziós interjúban megerősítette, a szerdai Bardo Múzeumnál történt terrortámadás harmadik elkövetőjét még nem sikerült elkapnia a hatóságoknak.

„Bizonyára három támadó volt. Van egy, aki elmenekült, de nem fog messzire jutni" – mondta Bedzsi Kaid esz-Szebszi vasárnap.

A tunéziai fővárosban lévő Bardo Múzeum épületébe szerdán hatoltak be Kalasnyikovval felfegyverzett férfiak. A támadók tüzet nyitottak az épületben és foglyokat ejtettek. A merényletben 25 ember vesztette életét, a kommandósok két támadóval végeztek.

Csütörtökön azonosították a két fegyverest, egyikük, Jaszin Labidi nem először került a hatóságok látókörébe, a másik férfit Hátem Hasnávinak hívják. Most azonban kiderült, a támadás egy másik elkövetője még szökésben van.

A tuniszi hatóságok kilenc embert tartóztattak le korábban, akiknek köze lehetett a a Bardo Múzeum elleni merénylethez.

BBC megemlíti, hogy az elnök bejelentése nem sokkal azután történt, hogy a hatóságok egy videofelvételt tettek közzé, amelyen látszik, hogy két fegyveres bemegy az épületbe.

A tunéziai elnök szerdán éjjel azt mondta, harcban állnak a terrorizmussal. „Ezek a kegyetlen kisebbségi csoportok nem ijesztenek meg bennünket" – mondta, hozzátéve, addig fognak harcolni ellenük, míg egytől egyig fel nem számolják őket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.