Tuniszi vérengzés: kilenc embert letartóztattak

Bedzsi Kaid esz-Szebszi tunéziai elnök közölte, a hatóságok kilenc embert tartóztattak le, akiknek közük lehet a szerdai, Bardo Múzeum elleni merénylethez.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, csütörtökön azonosították azt a két fegyverest, akik szerdán húsz külföldi turistával és egy tunéziai takarítónővel végeztek Tunézia fővárosában, a parlamenttel egy épületkomplexumban található Bardo Múzeumban. A csütörtökön őrizetbe vett kilenc ember közül négy közvetlenül is kapcsolatba hozható a szerdai vérengzéssel.

Habib Esszid tunéziai miniszterelnök csütörtökön közölte, egyelőre nem tudják, mely szervezet állhat a támadás hátterében.

Szaid Aidi egészségügyi miniszter elmondta, összesen huszonhárman vesztették életüket, egy ember az éjszaka folyamán halt bele sérüléseibe. A Bardo Múzeum elleni merényletben a korábbi hírekkel ellentétben nem 17, hanem 20 turistát öltek meg a fegyveresek, köztük japán, brit, olasz, lengyel, ausztrál, spanyol és kolumbiai állampolgárokat.

Két spanyol turista és a múzeum egyik dolgozója csak csütörtökön került elő, ők az épületben, elbújva töltötték az éjszakát – írja a CNN. A lap úgy tudja, 36 embert még mindig kórházban kezelnek, nyolc sérültet azonban csütörtökön hazaengedtek.

„Az elnök, miután egyeztetett a fegyveres erők vezetőivel, úgy döntött, hogy a nagyobb városokba vezényli a hadsereget” – írja a Reuters az elnöki hivatalra hivatkozva.

A tunéziai elnök, Bedzsi Kaid esz-Szebszi szerdán éjjel azt mondta, harcban állnak a terrorizmussal. „Ezek a kegyetlen kisebbségi csoportok nem ijesztenek meg bennünket” – mondta, hozzátéve, addig fognak harcolni ellenük, míg egytől egyig fel nem számolják őket.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.