Szívroham végzett az orosz doppingellenes ügynökség korábbi vezetőjével

Elhunyt a Rusada, az orosz doppingellenes ügynökség korábbi vezetője, adta hírül a szervezet.

Nyikita Kamajev két hónappal ezelőtt köszönt le a szervezet éléről, az orosz atlétákat érintő doppingbotrányt követően - számolt be a BBC. A Rusada szerint halálát "kiterjedt szívroham okozta".

"Szívfájdalmakról panaszkodott egy síelés után" - mondta Ramil Kabrijev, a Rusada korábbi vezérigazgatója a Tass hírügynökségnek. Korábban viszont soha nem említette, hogy szívpanaszai lennének, legalábbis nekem. Talán a felesége tudott ilyen problémákról."

Oroszországot tavaly novemberben függesztették föl a nemzetközi atlétikai eseményekről. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (Wada) államilag támogatott doppingolással, korrupcióval, és zsarolással vádolja Oroszországot.

"Tapasztalt és megértő vezetőként marad meg az emlékezetünkben, akit a professzionalizmusa különböztetett meg a többiektől" - áll a Rusada közleményében. Hozzátették, hogy Kamajev képes volt "barátságos hangulatot" teremteni a csapatában.

Kamajev decemberben mondott le a Rusada több vezetőjével együtt annak a törekvésnek a részeként, hogy Oroszország még időben fel tudja oldani a tiltást és a sportolói kijuthassanak az augusztusi olimpiára Rio de Janeiróba.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.