Szíriára hivatkozik a gyermekgyilkos dada

Bosszúval magyarázta tettét az az üzbég asszony, aki a múlt héten, Moszkvában meggyilkolt és lefejezett egy a gondjaira bízott négyéves kislányt. Egy, a vallomásáról készült videofelvételen, amely csütörtökön jelent meg az interneten, Gülcsehra Bobokulova arra utal, hogy a szíriai orosz beavatkozás miatt követte el szörnyű tettét. Azt mondta, hogy azokon akart bosszút állni, akik „vért ontanak". A pontosító kérdésre, hogy kire gondolt, kijelentette: Putyinra, aki „repülőgépekkel bombáz" muszlimokat.

Noha korábbi értesülések szerint a gyanúsított telefonjában két, iszlám szélsőségesnek tartott személy száma is szerepelt, az ügyészség ezt cáfolta, és mindeddig nem vetődött fel, hogy politikai indíték is állhat a kegyetlen gyilkosság mögött. A nyomozóhatóság képviselője óvta a sajtót a szenzációkereséstől, és közölte: a bűntett indítékáról csak akkor nyilatkoznak, ha azt a vizsgálat során megállapították. A Kreml azt hangoztatta, hogy "megfelelő módon" kell kezelni egy elmebeteg nő szavait. 

A 38 éves Bobokulovát hétfő reggel, Moszkva északnyugati részén, az Oktyabrszkoje polje metrómegállónál fogták el, ahol egy levágott gyermekfejjel a kezében kiáltozott. Később kiderült, hogy dadaként dolgozott a közelben egy orosz családnál, és amikor a szülők a nagyobbik gyermekükkel elmentek hazulról, a kisebbet – egy fogyatékos kislányt – megölte, lefejezte, a lakást pedig felgyújtotta.

Az üzbég állampolgárságú, Moszkvába munkát vállalni érkezett asszony otthon pszichiátriai kezelés alatt állt, amit a Gazeta.ru internetes hírportálnak adott interjújában az édesapja, Bahretgyin Turajev is megerősített: 2002-ben került először kórházba, mert hangokat hallott, furcsa szavakat mondott és agresszívvá vált. Lánya ugyanakkor sohasem járt mecsetbe, nem hordott hidzsábot és nem olvasta a Koránt – mondta Turajev, és arról is beszámolt, hogy az üzbég rendőrök szerdán letartóztatták Bobokulova 19 éves fiát, három gyermekének egyikét. Azt azonban nem tudni, hogy mivel gyanúsítják a fiatalembert, aki november végén tért haza Moszkvából.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.