Szabályosan kapta meg engedélyét a német másodpilóta

A Lufthansa és a német légiközlekedési hatóság is közölte csütörtökön, hogy a hivatalos eljárást követték, amikor megadták az engedélyeket Andreas Lubitz másodpilótának, aki két héttel ezelőtt a francia Alpoknak vezette a Germanwings légitársaság gépét, 150 emberrel a fedélzetén.

A Lufthansánál – mely a Germanwings anyavállalata - elmondták, hogy Lubitz 2009-ben, a pilótaképzése során beszámolt arról, hogy korábban súlyos depresszióban szenvedett, ami további kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy a pilótákat nem kellene-e már a képzésükön pszichiátriai tesztek alá vetni.

A német légügyi hivatal (LBA) továbbra is kitart azon álláspontja mellett, hogy nem tudott Lubitz betegségéről. A Germanwings anyavállalatánál ugyanakkor elmondták, hogy a légitársaság a 2013-ig nem is volt köteles erről tájékoztatni a hivatalt.

Reuters beszámol róla, hogy a Lufthansa elnöke csütörtökön tárgyalásokat folytatott a német légügyi hivatal vezetőjével, Jörg Mendellel, melynek során arra az eredményre jutottak, hogy a pilótaengedély kiadásánál minden a hatályos szabályok szerint zajlott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.