Szabadúszó újságíró volt a harmadik reptéri terrorista

Faycal Cheffou-t csütörtökön este tartóztatták le a belga hatóságok. Ő lehet az, aki kedden a brüsszeli Zaventem reptéren végül nem robbantotta fel magát. A férfi korábban szabadúszó újságíróként dolgozott.
A Telegraph mellett több sajtóorgánum azt feltételezi, hogy a csütörtökön elfogott, és szombaton az ügyészség által megvádolt Faycal Cheffou lehet az a férfi, aki egy kalapban tűnik fel a Zaventem reptér biztonsági kamerái által készített felvételeken. A kalapos férfi a két öngyilkos mellett sétál, de sötét ruhás társaival ellentétben, ő nem robbantotta fel magát a reptéren.

A Le Soir szerint Cheffou-t az a taxisofőr ismerte fel, aki a reptérre szállította a három terroristát.

A belga hatóságok egyelőre nem erősítették meg, hogy valóban egyezés van-e az elfogott, és a kamerán szereplő férfi között.

Cheffou-t egyelőre azzal vádolja a belga ügyészség, hogy terrorcsoport tagja, s részt vett merényletek kitervelésében. Korábban Brüsszel polgármester, Yvan Mayeur is figyelmeztetett arra, hogy a férfi veszélyes lehet, ezért le kellene tartóztatni.

Faycal Cheffou korábban szabadúszó újsáíróként dolgozott. A 444 szerint akkor vált ismertté, amikor két éve egy videóriportot készített, amiben azt kifogásolta, hogy a brüsszeli menekültszálláson a Ramadán vége előtt is szolgáltak fel ételt a menekülteknek.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.