Sorra halnak éhen az emberek, és az evakuálást várják

Újabb tizenhat ember halt éhen a libanoni határhoz közel fekvő szíriai Madajában, amelyet több mint fél éve a szíriai kormányerők vontak ostrom alá.

Bár a hónap elején ENSZ-segélyszállítmány érkezett, a helyzet továbbra sem javult az éhínség sújtotta Madajában. Az Orvosok Határok Nélkül tájékoztatása szerint további 16 ember halt éhen a városban, és 33 lakos van kritikus állapotban az éhínség miatt.

Brice de la Vingne, a szervezet szíriai műveletirányítója a BBC-nek elmondta, a helyzet "teljesen elfogadhatatlan", és az embereket már egy héttel ezelőtt evakuálni kellett volna.

A lázadók kezén lévő damaszkuszi elővárost, Madaját tavaly július elején kerítették be a kormányerők, azóta mintegy negyvenezer ember él vesztegzár alatt. Tavaly év végén csaknem 30 ember halt éhen.

A humanitárius szervezetek azonnali evakuálást szeretnének, de ezt a kormányerők megakadályozzák. Az Orvosok Határok Nélkül szerint, ha ez így megy tovább, a város lakosai szép lassan meghalhatnak az étel és az orvosi ellátás hiányában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.