Ha Görögország nem akarja, nem lehet rajta segíteni

Felkorbácsolta a kedélyeket Alekszisz Ciprasz szerdai beszéde. Donald Tusk, az Európa Tanács elnöke közölte, Európa segíteni akar Görögországon, „de senkin sem lehet segíteni, ha ő nem akarja”.

Tusk ugyanakkor nem mondott le a megállapodás lehetőségéről. „Meglátjuk, mi lesz a görög népszavazás eredménye” - írta Twitteren.

Angela Merkel német kancellár Matteo Renzi olasz miniszterelnökkel való találkozója után úgy nyilatkozott, ha a körülmények változnak, az ajtó továbbra is nyitva áll a tárgyalások előtt. „Tudomásom szerint azonban a körülmények nem változtak” - jegyezte meg.

Renzi hibának tituálta a vasárnap megtartandó népszavazást, míg az euróövezet elnöke, Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminiszter azt nyilatkozta, csekély esélyt lát a megállapodásra a görög kormányfő beszéde után.

Alekszisz Ciprasz szerdán délután megerősítette a népszavazási szándékát, és megjegyezte, hazudik, aki azt mondja, hogy a szavazás az euróról szól. Mint mondta, a referendum bejelentése után kedvezőbb ajánlatokat kaptak a nemzetközi hitelezőktől, és megjegyezte „A Nem nem csak egy szlogen. A Nem döntő lépés a jobb feltételek felé”. A kormányfő biztosította az embereket, hogy a bérük és nyugdíjuk biztonságban van, és megköszönte a görögök türelmét és önuralmát.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.