Robbantás Lyon mellett

A Lyon közelében fekvő Villefranche-sur-Saoneban reggel 6 óra körül robbant fel egy mecset melletti kebabos, Mans-ban gránátot dobtak egy muzulmán imahelyre.

A rendőrség egyelőre nem tudja, van-e bármilyen kapcsolat a robbantás és a Charlie Hebdo párizsi szerkesztőség ellen elkövetett tegnapi merénylet között - írja a BBC.

A város polgármester-helyettese, Bernard Perrut azt nyilatkozta, nyilvánvalóan van kapcsolat a Párizsban történtek és a mai robbanás között. „Az éttermet a mecsethez közelálló emberek üzemeltetik...és az az a hely, ahol az emberek a közös ima előtt gyülekezni szoktak.”

Egyelőre nem tudni, hogy megsérült-e bárki is.

A Le Figaro információi szerint hajnalban, a Franciaország nyugati részén fekvő Mans városában gránát robbant egy mecsetnél. Három másik gránátot is találtak a helyszínen, azok azonban nem robbantak fel.

A dél-franciaországi Port-la Novelle-ben pedig rálőttek egy muzulmán imahelyre. A Le Figaro információi szerint senki sem sérült meg.

A franciaországi iszlám közösséget képviselő Muzulmán Vallás Francia Tanácsa arra kérte csütörtökön a hívőket, hogy vegyenek részta hétvégére tervezett, Charlie Hebdo melletti szolidaritási demonstráción. A Tanács szerdán „barbár cselekedetnek” nevezte és elítélte a francia szatirikus lap elleni merényletet. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.