Robbanóanyagot loptak egy katonai bázisról

Száznyolcvan detonátort és mintegy negyven gránátot loptak el ismeretlenek a dél-franciaországi Miramasban található katonai bázisról.

A lopást hétfőn fedezték fel – írja a Reuters. A katonai létesítmény a francia hadsereg logisztikai telepeként szolgál a külső bevezetésekhez. A külföldi műveletekre szánt egységeket is ezen a bázison készítik fel. A területen nincsenek térfigyelő kamerák, de őrség védi.

A lopásra annak ellenére kerülhetett sor, hogy Franciaországban megerősítették a biztonsági intézkedéseket a június 26-ai támadás után. A merényletben egy iszlamista szélsőséges férfi robbantott a délkelet-franciaországi Saint-Quentin-Fallavier-ben álló gyár telephelyén. Egy embert lefejezett, azt állítva, hogy az Iszlám Állam nevében követte el tettét.

A marseille-i ügyészség bűnszövetkezetben elkövetett lopás és katonai intézménybe való illegális behatolás gyanújával indított vizsgálatot, a védelmi minisztérium pedig belső vizsgálatot rendelt el.

"Jelentős eszközöket vetünk be" a bűncselekmény felderítésére - hangsúlyozta Brice Robin marseille-i ügyész.

A védelmi minisztérium közleményében azt is jelezte, hogy elrendelte valamennyi, robbanóeszköz tárolására szolgáló katonai létesítmény védelmének felmérését két héten belül, hogy a tárca megfelelő javaslatokat tehessen.A nyomozók semmilyen lehetőséget nem zártak ki.

Frédéric Vigouroux, Miramas polgármestere a France Info hírrádióban nyugtalanítónak nevezte az esetet, mivel egy nagyon zárt és nagyon komoly létesítményről van szó, amelyet szigorúan véd a katonaság.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.