Öngyilkos merénylet Isztambul turistanegyedében

Négy embert rántott magával a halálba és harminchatot megsebesített az a feltételezett öngyilkos merénylő, aki egy forgalmas bevásárlóutcában robbantott szombat délelőtt Isztambulban.

Forrás: Reuters - HUSEYIN ALDEMIR

A robbanás Isztambul turisztikai negyedében, az Istiklal utcában történt. A forgalom elől elzárt széles sugárút mentén számos nemzetközi cég üzlete és bevásárlóközpontok sorakoznak.

Szemtanúk szerint öngyilkos merénylő robbantott. A helyszín fölött rendőrségi helikopter köröz, a helyi televízióban bemutatott felvételek menekülő embereket mutattak, a közösségi médiában megjelent hátborzongató képeken szanaszét heverő emberi testrészek és földön fekvő sérültek láthatóak – írja a Mirror.

A CNNTurk azt írja, a rendőrség a sétálóutcát kiürítette, és az összes üzletnek be kellett zárnia. A tűzszerészek egy lehetséges második bomba után kutattak.

A Bild a Hürriyet Daily News című török lapra hivatkozva azt írja, az áldozatok közt 12 külföldi személy, hat izraeli, két ír, egy német, egy dubai és egy iráni van. 

A támadásnak továbbra sincs felelőse, de mint minden ilyen esetben, vagy az Iszlám Állam, vagy a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) és annak társszervezetei merülnek fel "gyanúsítottként".

Július óta Törökországot öt nagy bombatámadás rázta meg. A legutóbbi hat napja történt Ankarában, ahol 37 ember vesztette életét egy merényletben, melyet a Kurdisztáni Szabadság Sólymai (TAK) szervezet vállalt magára.

Az országban most magas fokú biztonsági intézkedések vannak érvényben. Németország a fenyegetettség miatt csütörtökön be is zárta törökországi nagykövetségét, valamint a konzulátushoz tartozó általános- és középiskoláját.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.