Nyolc embert végeztek ki, de azt nem tudni, miért

A rendőrség egyelőre még keresi a péntek hajnalban egy család nyolc tagjával végző gyilkosokat. A rendőrség szerint előre kitervelt és pontosan összehangolt akciótkeretében lényegében kivégezték a családot. Az ügy rejtélyes, még azt sem tudni, mi lehetett az indíték.

"Ez nyolc személy előre kitervelt kivégzése volt" - jelentette ki Mike DeWine ohiói államügyész a vasárnap, az ohiói család lemészárlásának kapcsán tartott sajtótájékoztatón. "Egy gondosan kidolgozott hadművelet volt és akik végrehajtották, azok megpróbáltak mindent elkövetni, hogy akadályozzák a nyomozást és elkerüljék a felelősségre vonást."

50-60 embert kérdeztek ki eddig az ügy kapcsán, 100 bejelentés érkezett a hatóságokhoz, 18 bizonyítékot küldtek a helyszínről elemzésre és legalább 5 házkutatási engedélyt adtak ki és hajtottak végre - számolt be a nyomozás eddigi erőfeszítéseiről DeWine. A nyolc áldozat közül hétnek a boncolása már befejeződött, az utolsót hétfőn végzik el.

Az államügyész arra nem tért ki, hogy mennyi és milyen típusú fegyvereket használtak a támadásnál, illetve hogy a Rhoden család tagjainak köze volt-e valamilyen bűncselekményhez. Bár vonakodva, de megerősítette, hogy három marihuána ültetvényre bukkantak a környéken.

Azt nem árulta el, hogy a drognak köze lehet a gyilkosságokhoz, de a CNN kérdésére a nyomozás részleteit is ismerő illetékes elmondta: "Ez nem személyes ügy volt, hanem annál valami sokkal jelentősebb. Ez egy nagyon kidolgozott művelet volt."

A gyilkos vagy gyilkosok kifejezetten a Rhoden családra utaztak, emelte ki a Pike megyei sheriff Charles Reader, arra azonban nem tért ki, hogy miért. "Figyelmeztettem őket, hogy célpontok és mondtam nekik, hogy fegyverkezzenek fel!" - mondta. Azt is hozzátette, hogy a megye rendőrei nem lehetnek ott mindenütt és nem védhetnek meg mindenkit, így a többi 30 ezer ott lakónak is azt tanácsolta, hogy ha nem érzik biztonságban magukat, szerezzenek fegyvert.

A mészárlás a 2000 lakosú Piketonban történt, 140 kilométerre keletre Cincinnatitől. A 16 és 44 év közötti áldozatokat módszeresen lőtték főbe álmukban, összesen négy lakásban valamikor hajnalban. A támadók három gyereket hagytak csak életben: egy négynapos csecsemőt, aki az anyja mellett aludt - a nőt is megölték - egy hat hónapost és egy háromévest. 

A támadásban a 20 éves Hannah Gilley, a 40 éves Christopher Rhoden Sr., a 16 éves Christopher Rhoden Jr., a 20 éves Clarence "Frankie" Rhoden, a 37 éves Dana Rhoden, a 38 éves Gary Rhoden, a 19 éves Hanna Rhoden, és a 44 éves Kenneth Rhoden vesztette életét. 

Egy Cincinnatibeli étterem tulajdonos, Jeff Ruby 25,000 dollárt (6,7 millió forintot) ajánlott fel annak, akinek az információi segítenek letartóztatni az elkövetőket - jelentette be szombaton DeWine.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.