Ponta máris bosszút állt a magyarokon

Nem sok idő kellett a román kormánynak ahhoz, hogy odaszúrjon a magyaroknak. A RMDSZ kedden szavazta meg a kormány elleni bizalmatlansági indítványt, csütörtökön pedig már le is fokozták Laczikó Enikőt, a román kormány kisebbségi kapcsolatokért felelős államtitkárát, aki péntektől helyettes államtitkári rangban dolgozhat tovább.

Victor Ponta román miniszterelnök október elsejei hatállyal leváltotta tisztségéből Laczikó Enikőt, a román kormány kisebbségi kapcsolatokért felelős államtitkárát.

A maszol.ro portál pénteki híre szerint a hivatalos közlönyben csütörtökön megjelent miniszterelnöki rendelet szerint az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalát ezentúl Amet Aledin korábbi helyettes államtitkár, a tatár kisebbség képviselője vezeti, Laczikó Enikő pedig helyettes államtitkárként folytatja munkáját a miniszterelnöknek közvetlenül alárendelt hivatalban.

Kovács Péter, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ügyvezető elnöke a szövetség hírlevelében közölt nyilatkozatában azzal hozta összefüggésbe az intézkedést, hogy az RMDSZ kedden megszavazta a kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt a parlamentben.

"Ezt a hivatalt RMDSZ-es politikus vezette akkor is, amikor kormányon vagy ellenzékben voltunk, hiszen sikerült elismertetni a mindenkori jobb és baloldali kormánypártokkal is, hogy az a természetes, ha az itt élő legnagyobb őshonos nemzeti kisebbség képviselői javasolnak személyt a hivatal élére" - nyilatkozta Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető elnöke.

Laczikó Enikő 2013 januárja óta állt a kormány kisebbségi kapcsolatokért felelős hivatala élén. A hivatalt korábban több cikluson át Markó Attila vezette, akit 2012-ben parlamenti képviselővé választottak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.